Belföld

Sikeresen akadályozták meg aktivisták egy tatabányai nő kilakoltatását

rtl.hurtl.hu

2023. június 15. 19:18

A kilakoltatás elhalasztásával esély nyílt a nő helyzetének rendezésére.

Sikeresen elhalasztották egy tatabányai nő kilakoltatását A Város Mindenkié, a Szikra Mozgalom, valamint a Párbeszéd aktivistái, írja a Mérce. Az akcióban részt vett Jámbor András országgyűlési képviselő is.

Az AVM felhívására a résztvevők csütörtök délelőtt élőláncot alkottak a lakás bejárata előtt. A szervezet szerint ezután „11 órakor megjelent a végrehajtó és a rendőrség, de az aktivisták szemrevételezése után szó nélkül távoztak”.

Ezután megtudták, hogy a kilakoltatást egy hónappal elhalasztották, és esély nyílt a nő helyzetének rendezésére a Máltai Szeretetszolgálat közbenjárásával. „Köszönjük Szücsné Posztovics Ilona polgármester asszonynak, hogy végül ma nem került sor a végrehajtásra!” – tették hozzá.

Korábban akadt olyan kilakoltatás is, ahol hasonló élőlánccal tiltakoztak az aktivisták, de a rendőrök egyesével szállították el a résztvevőket. Tavaly októberben 300 ezres tartozás miatt lakoltattak ki egy 67 éves lipótvárosi nőt, akiről még a kormánypárti Hír TV is forgatott egy lejárató riportot. Az RTL Híradó anyagát az esetről alább lehet megnézni:

Nyitókép: Facebook

#Belföld#tatabánya#kilakoltatás#avm#szikra mozgalom#párbeszéd#Jámbor András#élőlánc

Címlapról ajánljuk