Belföld

Göd polgármestere félbeszakította a testületi ülést, hogy elmenjen leadni hiányzó vagyonnyilatkozatát

rtl.hurtl.hu

2023. június 14. 21:06

Kammerer a testületi ülésen egy pár perces szünetet kért, amiből végül fél óra lett, miután elszaladt leadni a hiányzó vagyonnyilatkozatát.

Pár perccel a kezdés után már meg is kellett szakítani egy gödi testületi ülést, miután kiderült: Kammerer Zoltán, a település frissen megválasztott polgármestere nem adta le időben a vagyonnyilatkozatát – vette észre a Telex.

Szilágyi László, a polgármester korábbi kihívója hívta fel Kammerer figyelmét arra, hogy a törvényben előírt 30 napon belül nem adta le vagyonnyilatkozatát. Ez pedig azért problémás, mert a városvezető semmilyen jogkörét nem gyakorolhatja, amíg eleget nem tesz ennek a kötelességének.

Az ülésen kínos csend lett, majd némi tanácskozás után Kammerer pár perces szünetet kért – ebből végül fél óra lett, mert mint kiderült, a polgármester időközben elszaladt leadni a hiányzó vagyonnyilatkozatát.

Így végül a normál ütemben folytatódhatott a testületi ülés. Kammerer visszatérte után csak annyit fűzött hozzá, hogy „elnézést, picit elcsúsztam, köszönöm a türelmet”.

Május elején írtuk meg, hogy a papíron független, ám valójában a Fidesz által támogatott olimpiai bajnok kajakos, Kammerer Zoltán nyerte az időközi gödi polgármester-választást. Megválasztása óta nem ez volt az első kínos pillanata: két hete, amikor egy interjú során a településen működő akkugyárról kérdezték a véleményét, egyszerűen csak felállt, és otthagyta a riportert.  

Nyitókép: MTI / Krizsán Csaba

#Belföld#kammerer zoltán#göd#testület#ülés#vagyonnyilatkozat

Címlapról ajánljuk