Belföld

Legyőzte a Mi Hazánk huxitpárti jelöltje a Fideszt Békésben, de Tatabányán ugyanez nem sikerült az ellenzéki összefogásnak

rtl.hurtl.hu

2023. június 11. 21:08

Ma is több időközi választást tartottak.

Földesi Mihály, a Mi Hazánk jelöltje nyerte Békés település időközi egyéni választókerületi képviselőválasztását a szavazatok 51,95 százalékával, mindössze 173 vokssal, maga mögé utasítva a fideszes Lipcsei Imrét, aki 137 szavazatot kapott.

Földesi bemutatkozása szerint „lokálpatrióta, segít a rászoruló családoknak, küzd a szegénység ellen. A jelenlegi EU-ból való kilépés egyik mozgalmi szorgalmazója”.

Tatabányán is időközi választásokat tartottak: a térség új egyéni választókerületi képviselője a fideszes Gál Csaba lett a voksok 56,35 százalékával, azaz 963 szavazattal. A Párbeszéd, a DK, az LMP, a Momentum és az MSZP közös jelöltje, Varga Máté a szavazatok 39,32 százalékát kapta meg. Itt a Mi Hazánk jelöltje mindössze 39 szavazatot szedett össze.

Pacsán újrázott polgármesterként a független Kelemen Tamás. A helyi sajtó szerint itt márciusban oszlott fel a képviselőtestület, mivel a képviselők nagy része szerint a polgármester fontos kérdésekben nem működött együtt velük. Kelemennek azonban a helyiek megszavazták a harmadik ciklust. Az új képviselőtestület összetétele ezen cikk írásakor még nem derült ki.

Nyitókép: Facebook / Földesi Mihály

#Belföld#időközi választás#békés megye#mi hazánk#huxit#jelölt#tatabánya

Címlapról ajánljuk