Belföld

Márki-Zay Péter bejelentette, hogy újraindul

rtl.hurtl.hu

2023. június 11. 9:47

Az EP-választáson a Néppártba szeretne jutni a Mindenki Magyarországa Mozgalom, Márki-Zay pedig Hódmezővásárhely polgármestere maradna.

2024-ben ismét elindul Hódmezővásárhely polgármesteri székéért Márki-Zay Péter, aki a 2022-es parlamenti választásokon az ellenzék miniszterelnök-jelöltje volt.

Az, hogy a 2018-as időközi választás és a 2019-es önkormányzati választás után harmadszor is megméreti magát a helyi választáson, a Mindenki Magyarországa Mozgalom válaszából derült ki, amelyet a Gulyáságyú Média kérdésére adott. Az első két alkalommal Márki-Zay magabiztosan győzött a városban, amelynek jelenleg is polgármestere. 2019-ben függetlenként indult a Fidesz támogatta riválisával szemben.

2022-ben mint képviselőjelölt Márki-Zay már kevesebb mint kétszáz szavazattal nyert Lázár János jelenlegi építési miniszter ellen (12 715 szavazat a 12 517-tel szemben), így a jövő júniusban tartandó polgármester-választáson is nagy közdelem várható.

A mozgalomban már zajlik a jelöltek kiválasztása és felkészítése a 2024-es választásra. „Annyit elárulhatunk, hogy a jövő évi önkormányzati választásokon a korábban mandátumhoz jutott jelöltjeink közül többen ismét megmérettetik magukat, így például Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere.”

A Mindenki Magyarországa emellett azt is elárulta, hogy önállóan indul a önkormányzati választással egy napon tartandó európai parlamenti választáson, ahol a Néppártban szeretnének mandátumot szerezni.

Nyitókép: Rosta Tibor / MTI

#Belföld#márki-zay péter#önkormányzati választás 2024#ep-választás#hódmezővásárhely#polgármester#Mindenki Magyarországa Mozgalom

Címlapról ajánljuk