Orvoshiány miatt szünetel a Péterfy kórházban a kardiológiai szakrendelésNiedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere szerint egészen novemberig a rendelőbe kell menniük az embereknek kardiológiai vizsgálatra.
Belföld

Orvoshiány miatt szünetel a Péterfy kórházban a kardiológiai szakrendelés

rtl.hurtl.hu

2023. június 9. 18:16

Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere szerint egészen novemberig a rendelőbe kell menniük az embereknek kardiológiai vizsgálatra. 

„Többen jelezték nekünk, hogy a kardiológia szakrendelés körül valami probléma van, majd a Péterfy Sándor Utcai Kórháztól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy november végéig szünetelni fog ez a fajta ellátás, és a betegeket másik intézménybe irányítják" – írta a Facebookon Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere.

Niedermüller szerint az orvoshiány miatt fog szünetelni az ellátás. Mindez szerinte annak ellenére történik így, hogy az önkormányzat 2019 óta közel 90 millió forint támogatást nyújtottak a kórháznak, segítették a különböző felújításokat, hozzájárultak az eszközök beszerzéséhez, segítették a műtők fejlesztését, de a kormány feladata lenne, hogy az orvoshiányt megoldja.

A polgármester azt is hozzátette, hogy a „Péterfy ráadásul abban a különleges helyzetben van, hogy az új igazgatója a Belügyminisztérium helyettes államtitkári posztját hagyta ott ezért az állásért. Tekintettel erre az a legkevesebb, amit elvárhatunk az igazgató úrtól, hogy sürgősen felkeresi a régi-új főnökét, Pintér Sándort, és az erzsébetvárosiak érdekében nagyon gyorsan megoldják a helyzetet.”

Nyitókép: A Péterfy Kórház-Rendelőintézet és a Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet Péterfy Sándor utcai telephelye a főváros VII. kerületében. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László.

#Belföld#orvoshiány#kardiológia#péterfy sándor utcai kórház#niedermüller péter#erzsébetváros#szakrendelés

Címlapról ajánljuk