Belföld

Hadházy Ákos: Iskolákra nincs pénz, de 244 milliárd forintért veszi meg az állam a Bosnyák téri betonmonstrumot

rtl.hurtl.hu

2023. június 9. 12:15

Az ellenzéki parlamenti képviselő szerint nagyságrendileg ennyibe kerülne a pedagógusok béremelése évente, de erre már nincs pénze a kormánynak.

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő a Facebook-oldalán azt írja, hogy az állam 244 milliárd forintért megveszi azt a betonmonstrumot, „amit a zuglóiak akarata és tiltakozása ellenére építenek a Bosnyák tér mögé, az egykori Csömöri úti sporttelep helyére”. 

Az eladó a Bayer Construct Zrt. nevű ingatlanfejlesztő cég leánycége, amely a Tiborcz Istvánnal is üzletelő Balázs Attilához tartozik. 

Hadházy így folytatta:

Leírom még egyszer, mennyi pénzről van szó: 244 000 000 000 forint! Nagyságrendileg ennyibe kerülne a pedagógusok béremelése évente, de arra természetesen nincs pénze a kormánynak, ahogy a napokban sok egyéb mellett lefújtak egy sor iskolaépítési projektet is, mert arra sincs pénz.

Az április 6-án megkötött adásvételre véletlenül bukkantak rá a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő szerződései közt. Szerinte annak ellenére nem szóltak az üzletről még a zuglói városházának sem, hogy az önkormányzatnak elővásárlási joga van erre a területre – igaz, mivel nincs 244 milliárd forintja, ezzel nem tud élni, de akkor is értesíteni kellett volna hivatalosan – írta Hadházy.

A tulajdoni lapokból kiderül, hogy a Bayer leánycége, a Zugló-Városközpont Ingatlanfejlesztő Kft. már kapott is mintegy 31 milliárd forintot az államtól, igaz, jelzálogjoggal biztosítva.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#hadházy ákos#iskola#állami beruházás#bosnyák tér#zugló#állami támogatás

Címlapról ajánljuk