Belföld

Böjte Csabáról kérdezte volna Semjén Zsoltot a DK-s képviselő, Kövér László nem engedte

rtl.hurtl.hu

2023. június 8. 21:44

Vadai Ágnes két kérdését is visszautasította Kövér László házelnök. 

„Egyetért Ön a női lélek nagy »szakértőjének«, Böjte Csabának asszonynevelő gondolataival?” – idézte Vadai Ágnes ferences szerzetes szavait, amit egy anyák napi rendezvényen mondott Székelyudvarhelyen. 

A Népszava vette észre, hogy az ellenzéki politikus az elmúlt időszakban sokat érdeklődik Semjén Zsoltnál a ferences szerzetesről, azonban Kövér László házelnöknek láthatóan kezd elege lenni a DK-s képviselőből.

Mint ismert, Böjte Csaba alapítványának egyik korábbi alkalmazottja tíz éven keresztül rendszeresen és akadálytalanul bántalmazta szexuálisan és fizikailag a rábízott gyermekeket, a bíróság pedig nemrégiben jogerősen 28 év börtönre ítélte a 36 éves volt nevelőt. Vadai Ágnes nemrégiben Böjte Csaba női lélek rejtelmeit fejtegető kijelentéseivel kapcsolatban küldött kérdéseket a házelnöknek, amikre Kövér László most válaszolt – pontosabban nem válaszolt, ugyanis visszautasította a kérdést.

Böjte Csaba semmilyen magyar állami tisztséget nem visel, ezért a ferences rendi szerzetes írásbeli kérdésben hivatkozott véleménynyilvánítása nem tartozik a Kormány egyházakkal való kapcsolattartás koordinációját magába foglaló feladatkörébe

– indokolta a házelnök, hogy miért nem kell a kereszténydemokrata Semjén Zsoltnak válaszolnia a képviselő kérdéseire.

A lap szerint csütörtököm a DK-s képviselő másik kérdését is visszadobta Kövér: mint arról az rtl.hu elsőként beszámolt, május végén az egyik zárthelyi dolgozat helyett Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya tartott előadást a Budapesti Corvinus Egyetemen. A házelnök az ezzel kapcsolatos döntését a következővel indokolta:

a képviselő kérdésének megválaszolása az alapítói jogkört gyakorló feladatkörébe tartozik, ő jogosult ebben az ügyben önállóan intézkedni és dönteni, kormányzati szerv a kérdésben felvetett állítólagos esemény felett nem rendelkezik hatáskörrel

–  fogalmazott Kövér László.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#kövér lászló#vadai ágnes#semjén zsolt#Böjte csaba#kérdések

Címlapról ajánljuk