Belföld

Ez lehet a halála előtti utolsó fotó Suhajda Szilárdról

rtl.hurtl.hu

2023. június 3. 9:17

Egy másik hegymászó készítette Suhajda Szilárdról az utolsó felvételt.

Ben Ferrer hegymászó lefelé haladt az Mount Everestről, amikor találkozott Suhajda Szilárddal – írta az Explorersweb. A magyar hegymászó Ferrer elmondása szerint „eléggé fáradtnak tűnt”, és arról érdeklődött, hogy milyen magasan vannak. Ferrer közölte, azt feltételezte, hogy Suhajda tudatni akarja a csapatával, hogy hol fordult vissza.

Ekkor készített róla egy fényképet. Akkor még nem gondolta, hogy ez lesz az utolsó fotó, amit Suhajda Szilárdról készítettek.


Kedden az elhunyt hegymászók szimbolikus temetőkertjétől egészen a Szemlő-hegyi barlangig több száz méteres sorban várták az emberek, hogy Suhajda Szilárdra emlékezzenek.


Az elmúlt napokban nagyon sokan megszólaltak Suhajda Szilárd balesete kapcsán, mindenkinek volt véleménye, és sokan felelőtlenségnek tartották, hogy nekivágott egy ilyen kockázatos küldetésnek. De aki nem a magas hegyek bűvöletében él, nem biztos hogy megérti a motivációkat, mondja Nedeczky Júlia, aki pszichológus, de maga is hegymászó.


Nyitókép: A Mount Everest látképe az 5200 méteres magasságban fekvő alaptábor felől 2014. április 15-én. Fotó: MTI Fotó: Török Éva

#Belföld#suhajda szilárd#fénykép#fotó#mount everest#hegymászás#hegymászó

Címlapról ajánljuk