Belföld

Nyolc év börtönnel fenyegetik a kordonbontó diákokat

rtl.hurtl.hu

2023. május 31. 15:59

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nyomoz hivatalos személy elleni csoportos erőszak gyanúja miatt. Ennek a büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetés is lehet.

Hivatalos személy elleni csoportos erőszak gyanújával zajlik ügyészségi eljárás a május 3-i, karmelita kolostor előtt történt kordonbontással kapcsolatban – mondta Hegyi Szabolcs, a Társaság a Szabadságjogokért jogásza a Magyar Hangnak. Az eljárást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség folytatja, a TASZ minderről közérdekű adatigénylés révén értesült

A cikk szerint 

a nyomozás ténye meglepő, mert a diáktüntetésen inkább a kordont védő rendőrök fellépése tűnt aránytalannak.

A demonstráción a tiltakozók a fémkerítést próbálták elbontani, mire a rohamrendőrök könnygázt és tonfát vetettek be ellenük, többeket elhurcoltak a helyszínről, köztük Tompos Mártont, a Momentum politikusát is.


Hegyi azt is elmondta a lapnak, hogy a demonstráció után tíz embert gyanúsítottak meg, de őket a maszkviselés szabályainak megsértésével, ami vétségnek számít.

A hivatalos személy ellen csoportosan elkövetett erőszak büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetés is lehet.

Nyitókép: RTL Híradó.

#Belföld#kordon#diákok#hivatalos személy elleni erőszak#csoportos#tasz#Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség

Címlapról ajánljuk