Belföld

Rendőri túlkapás miatt tett feljelentést Tompos Márton

rtl.hurtl.hu

2023. május 5. 18:08

Tompos Mártont a Karmelita előtti diáktüntetésen húzták be a kordon mögé a rendőrök, majd megbilincselték és egy fél éjszakára be is vitték. 

„Megteszem a feljelentést a rendőri túlkapás miatt” – közölte Tompos Márton, a Momentum parlamenti képviselője a Facebookon.

Mint arról az rtl.hu és a Híradó is beszámolt, csütörtök hajnalban engedték ki a párt frakcióvezető-helyettesét, akit a Karmelita előtt tartott szerdai tüntetésen fogtak el a rendőrök. A Momentum szerdán a Facebook oldalára egy videót tett ki, amin látni, ahogy az egyenruhások fellépnek Tompos Márton ellen, akit egyszerűen behúzták a kordon mögé a rendőrök.


A politikus csuklójára gyorsbilincset tettek, majd öt órára bevitték hivatalos személy elleni erőszak, rongálás és tiltott rendezvényen való részvétel miatt. Az Orbán Viktor munkahelye előtt tartott megmozduláson a rendőrök felszólították a demonstrálókat, hogy fejezzék be az előre nyomulást, de a diákok nem hátráltak, végül a Karmelitát körülzáró kordont is áttörték. A rendőrök a tüntetők útját állták, dulakodás alakult ki, kétszer is könnygázt vetettek be.

Az ellenzéki képviselő annyit fűzött bejegyzéséhez, hogy Bárándy Gergely ügyvéd segíttetett neki megtenni a feljelentést. Valamint közölte, hogy várja azok jelentkezését, akiknek szintén jogi segítségre szorulnak a demonstráción történtek után.


Nyitókép: Tompos Márton / Facebook

 

#Belföld#Tompos Márton#rendőri túlkapás#feljelentés#karmelita kolostor#tüntetés

Címlapról ajánljuk