Belföld

Továbbra is küldözgetni fogja a kormány az üzeneteit a vakcinainfós emailcímekre

rtl.hurtl.hu

2023. május 18. 14:23

„Meddig küldenek még a Vakcinainfón összegyűjtött emailcímekre kormányzati propagandát?” – szólt a DK-s Vadai Ágnes írásbeli kérdése.

„Meddig küldenek még a Vakcinainfón összegyűjtött emailcímekre kormányzati propagandát?” – ezt az írásos kérdést tette fel Vadai Ágnes, a DK képviselője a parlamentben. A választ írásban Rogán Antal megbízásából Dömötör Csaba államtitkár adta meg: még valameddig.

Dömötör szerint „a kormány fontosnak tartja, hogy ismertesse az álláspontját a kiemelt ügyekben. Ezt többféle módon teszi, például sajtótájékoztatón, tájékoztató kampányokkal vagy éppen az ön által kifogásolt hírlevél segítségével. Utóbbi kapcsán szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy a beadványában megfogalmazottakkal ellentétben csak azok kapnak ilyen emailt, akik erre külön felhatalmazást adtak, emellett a leiratkozási lehetőség a vonatkozó előírásoknak megfelelően biztosított.”

Azt is leírták: „a háborúval kapcsolatos kormányzati álláspont bemutatása azért is fontos számunkra, mert miközben a kormány továbbra is következetesen kitart békepárti álláspontja mellett, és nem szállít fegyvereket, sokan ezzel ellentétes véleményen vannak. Ez veszélyeztetheti a magyar emberek biztonságát, és akár világháborúhoz is vezethet. Eddig 39, zömében európai ország döntött úgy, hogy fegyvert küld a hadszíntérre, emellett az Európai Parlament is a fegyverszállítások mellett foglalt állást, és elutasítja a béketárgyalásokat. A hazai baloldalról pedig kiderült, hogy nemcsak fegyvereket, hanem katonákat is küldene Ukrajnába, ráadásul önök a békepárti határozatot sem támogatták az Országgyűlésben.”

A válaszlevél így zárul: „a kormány a továbbiakban is minden lehetőséget meg fog ragadni arra, hogy bemutassa az álláspontját a magyar emberek életét alapvetően befolyásoló kérdésekben. Mivel úgy gondoljuk, hogy a vélemények és álláspontok sokszínűsége a demokrácia egyik lényegi eleme, önöket is ugyanerre biztatjuk.”

Korábban arról számoltunk be, hogy többen még leiratkozni sem tudtak a kormány hírleveléről: volt, aki hatszor próbálta ezt, de így sem sikerült neki. Már a vakcinaregisztrációs oldal indulásakor felmerült, hogy a hírlevéllel kapcsolatos hozzájárulás túlságosan általános, ezért lehetőséget teremt arra, hogy a kormány a jövőben más témákban is használja. Akkor azonban a Miniszterelnöki Kabinetirodához tartozó Kormányzati Tájékoztatási Központ azt állította, hogy ez nem fog előfordulni.

Nyitókép: MTI / Kovács Attila

#Belföld#vakcina#email#regisztráció#háború#rogán antal#vadai ágnes

Címlapról ajánljuk