Belföld

Többen nem tudnak leiratkozni a kormány hírleveléről

rtl.hurtl.hu

2022. január 13. 6:14

Volt, aki hatszor is megpróbálta, de az oltásregisztrációnál engedélyezett hírlevélről nem sikerült lemondania.

Hiába próbáltak meg leiratkozni a kormány hírleveléről, nem jártak sikerrel – erről számoltak be a Telex olvasói.

A laphoz érkezett visszajelzések szerint volt, aki hatszor is megpróbált leiratkozni a hírlevélről, azonban nem járt sikerrel. Más már augusztusban elküldte a leiratkozásról szóló emailt, mégis változatlanul megkapta a kormány leveleit. Az rtl.hu és az RTL Híradó vasárnap adott hírt arról, hogy a kormány azoknak is kiküldött egy emailt a 2022-től osztott kormányzati támogatásokról, akik az oltásra regisztrálva adták meg az email-címüket és a szükséges felhatalmazást – vélhetően azért, hogy a járványhelyzettel vagy az oltásokkal kapcsolatban kapjanak leveleket. 

Aki nem szeretne  kormányzati hírlevelet kapni, elvileg bármikor leiratkozhat róla, ehhez a leiratkozas.kormanytajekoztato@mk.gov.hu email-címre kell levelet küldeni. Az adatkezelési tájékoztató úgy fogalmaz: 

Ebben az esetben az adatkezelő az Ön e-mail-címét törli a nyilvántartásból.

Az olvasók tapasztalatai alapján azonban ez a megoldás akadozva működik, hiszen többekhez a leiratkozás után is megérkeztek a kormány levelei.

A lap emlékeztet: már a vakcinaregisztrációs oldal indulásakor felmerült, hogy a hírlevéllel kapcsolatos hozzájárulás túlságosan általános, ezért lehetőséget teremt arra, hogy a kormány a jövőben más témákban is használja. Akkor azonban a Miniszterelnöki Kabinetirodához tartozó Kormányzati Tájékoztatási Központ a Telexnek azt állította, hogy ez nem fog előfordulni. 

Nyitókép: vakcinainfo.gov.hu

 

#Belföld#hírlevél#leiratkozás#vakcinainfó#koronavírus

Címlapról ajánljuk