Belföld

Továbbra sem kaptak kártérítést a veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozói

rtl.hurtl.hu

2023. május 17. 15:23

Arra számítanak, hogy a sofőr egyedül nem tudja majd kifizetni a kártérítést, ezért azt fontolgatják, hogy a busztársasággal szemben is eljárást indítanak.

Továbbra sem kaptak kártérítést a 2017-es veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozói – ezt a tragédiában érintett Szendrei Endre mondta el az ATV híradójának

Olaszországban már megszületett az ítélet a kártérítési perben, ezt viszont idehaza csak polgári peres eljárás keretében lehet érvényesíteni a sofőrrel szemben.

Ez az eljárás Szendrei Endre szerint azért nem indult még el, mert az olasz ítélet fordítása sok időt vett igénybe. A hozzátartozók egyébként számítanak arra, hogy a sofőr egyedül nem tudja majd kifizetni a kártérítést, ezért azt fontolgatják, hogy a busztársasággal szemben is eljárást indítanak.

A bíróság szerint 2017-ben a sofőr hibájából halt meg 18 utas, többségük budapesti gimnazista, amikor a sítáborból hazafelé tartó buszuk Veronánál egy autópálya-felüljáró pillérjének csapódott, majd kigyulladt. A hatéves börtönbüntetés mellett a sofőrnek családonként más-más összegű kártérítést kell fizetne. Csakhogy – az áldozatok szülei szerint – már nincs miből. Szerintük a sofőr szándékosan szabadult meg a vagyonától, így azért is pert indítanak ellene, hogy ne menthesse ki az értékeit.   


Nyitókép: Vigili Del Fuoco/MTI/EPA

#Belföld#buszbaleset#verona#kártérítés

Címlapról ajánljuk