Belföld

Megsértődött a CÖF, mert nem akar találkozni velük az uniós vizsgálóbizottság

rtl.hurtl.hu

2023. május 16. 16:26

Pedig a Békemenetek egyik oszlopos tagja szerint egy „fingzsák” is érkezik a küldöttséggel.

Ahogy Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő, illetve a Fidelitas, úgy a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) sem örül annak, hogy európai parlamenti vizsgálóbizottság érkezett Magyarországra. Szerintük mindez politikai hadiállapot eredménye, nem mondható véletlennek, sőt, egy szuverén tagország elleni célzott támadásra utalhat – derült ki a kormányközeli „civil szervezet” keddi közleményéből.

A CÖKA a bizottság összetételét is kritizálta. Úgy vélik, „a magyar ellenzéki pártok támogatói jöttek, feladatuk a nyomásgyakorlás. Eszközként látjuk Soros György és az Európai Unió pénztámogatásával kibérelt NGO-k közreműködését, amely arra irányul, hogy a társadalom többségi akaratát lazítsa”.

Ezt követően a CÖF a közleményében egészen különös hasonlatot vett elő. Azt írták, hogy 

az Európai Unió parlamentjének küldöttsége a világűr fekete lyukához hasonló feladatot hajt végre, eltüntetnék a nemzeti önállóságukat őrző országokat.


„Az erőszak nem pálya, ezt igazolta az I. és II. világháború is. Véleményünk, hogy a világegyetem annál szebb, minél több fényes csillag ragyog az égen” – írta Csizmadia László, a CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke.

Miután egy fekete lyukhoz hasonlították a küldöttséget meglepő fordulatot vett a közlemény, mert azt sérelmezték, hogy őket nem keresték. Mint írják: 

A CÖF-CÖKA, mint Magyarország egyik legnagyobb civil szervezete udvariatlannak találja, hogy a Békemenetek sokaságának szervezőjét a Magyarországra látogató bizottság nem kereste.

„Szellemi honvédőink szerint egymás meghallgatása eredményesebbé tehetné az Unióban végzett munkát” – tették hozzá.

A Népszava szerint különös, hogy azzal a Daniel Freunddal – mivel a küldöttség tagja – is akartak volna találkozni, akit a Békemenetek egyik oszlopos tagja, Bayer Zsolt legfrissebb blogbejegyzésében „fingzsáknak” nevezett.

Nyitókép: A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenete. Fotó: MTI/Balogh Zoltán.

#Belföld#cöf#cöka#civil összefogás fórum#csizmadia lászló#vizsgálóbizottság#európai parlament

Címlapról ajánljuk