Belföld

Egy bőröndnyi „pénzzel” várta a Fidelitas az Európai Parlament képviselőit

rtl.hurtl.hu

2023. május 15. 16:44

A Fidelitas bőröndökkel és vélhetően nem igazi pénzzel várta az Európai Parlament delegációját. Az egyik képviselő, Daniel Freund lecsapta a magas labdát és csak annyit reagált rá, hogy szép próbálkozás, de nem fogad el kenőpénzt.

A Fidelitas elment a budapesti Európa Ponthoz hétfőn, hogy találkozzanak az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának tagjaival. Vittek magukkal egy bőröndöt, amiben – vélhetően nem igazi – eurókötegek sorakoztak.

A Fidesz ifjúsági szervezete a Facebookon azt írta, hogy a bizottság személyi összetétele borítékolja, hogy az ítélettel a kezükben érkeztek a budapesti kiruccanásukra a képviselők. Szerintük mindeközben Brüsszelben az Európai Unió történetének legnagyobb korrupciós botránya zajlik, amiről szerintük ugyanezek a képviselők mélyen hallgatnak. „Azért mentünk a delegáció elé, hogy erre felhívjuk az ő figyelmüket is” – írták. A fotók alapján több utazóbörönddel készültek az ifjú kormánypárti aktivisták, amelyekre a korrupciós botrány főszereplőjének, Eva Kailinek a képét ragasztották.


A delegációban két néppárti mellett egy szocialista és egy zöldpárti képviselő, Daniel Freund is helyet kapott. Csatlakozott hozzájuk két magyar EP-képviselő is, a momentumos Cseh Katalin és a DK-s Rónai Sándor.

Freund a Fidelitas akciójáról beszámolt a Twitter-oldalán, azt írta, hogy „szép próbálkozás. De én nem fogadok el kenőpénzt”.


A látogatáson a delegáció az uniós költségvetés védelméről és a jogállamisági feltételességi mechanizmusról szóló ügyekről tájékozódik. A delegáció találkozni kíván minden, az uniós támogatások kezelésében részt vevő intézményi szereplővel, valamint újságírókkal, nem kormányzati szervezetekkel és a civil társadalom képviselőivel. A munkájukról itt írtunk bővebben.

Nyitókép: Fidelitas/Facebook.

#Belföld#fidesz#fidelitas#kenőpénz#európai parlament#ellenőrzés#delegáció#európa pont#daniel freund

Címlapról ajánljuk