Belföld

Deutsch Tamás már kiakadt, ma megkezdi budapesti programját az EP ellenőrző bizottsága

rtl.hurtl.hu

2023. május 15. 12:18

Kormánytagokkal, Karácsony Gergellyel és civilekkel is találkoznak.

Hétfőn megkezdi háromnapos budapesti programját az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának küldöttsége. A látogatáson a delegáció az uniós költségvetés védelméről és a jogállamisági feltételességi mechanizmusról szóló ügyekről tájékozódik, írja a Telex.

Mint arról beszámoltunk, a látogatást megelőzően erősen odamondogatott egymásnak Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő és Daniel Freund német politikus, zöldpárti EP-képviselő. 

Miután Deutsch kifejtette, hogy „most már a legkifinomultabb, leghatékonyabb korrupcióellenes intézményrendszerrel mi magyarok rendelkezünk az egész EU-ban”, Freund – aki tagja a budapesti küldöttségnek – azt írta; kedveli a vicceket. 

„Magyarországi látogatásunk lehetőséget ad arra, hogy közelebbről megvizsgáljunk az uniós támogatási források védelmével kapcsolatos kérdéseket és közvetlenül a forrásokat kezelőknek tegyük fel kérdéseinket” – idézi a Telex a küldöttséget vezető Monika Hohlmeiert, az Európai Néppárt politikusát.

Mint írják, a delegáció találkozni kíván minden, az uniós támogatások kezelésében részt vevő intézményi szereplővel, valamint újságírókkal, nem kormányzati szervezetekkel és a civil társadalom képviselőivel.

Az EP-képviselők találkoznak többek között Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel, Bóka Jánossal, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkárával, Windisch Lászlóval, az Állami Számvevőszék elnökével, Dencső Balázzsal, az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság főigazgatójával, Vágujhelyi Ferenccel, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökével, valamint az új Integritás Hatóság elnökével, Biró Ferenccel.

A delegáció találkozik Karácsony Gergely budapesti főpolgármesterrel, valamint oknyomozó újságírókkal, nem kormányzati és üzleti szervezetek tagjaival is.

Megfigyelőként csatlakozik a delegációhoz két magyar EP-képviselő, a momentumos Cseh Katalin és a DK-s Rónai Sándor. 

Nyitókép: Katona Tibor / MTI

#Belföld#költségvetési ellenőrző bizottság#európai parlament#daniel freund

Címlapról ajánljuk