Belföld

Gálvölgyi: vizsgálatot rendelt el Pintér Sándor a mentőknél

rtl.hurtl.hu

2023. május 13. 7:33

A belügyminiszter időszerűnek látott egy vizsgálatot

Pintér Sándor belügyminiszter időszerűnek látott egy vizsgálatot a mentőszolgálatnál, és arra kérte fel tárcája belső ellenőrzési főosztályát, hogy visszamenőleg is nézzék át a központi mentő irányító csoporthoz érkező hívások esetlapjait, és foglaljanak állást, indokolt-e a mentésirányítók továbbképzése, érzékenyítése. Erről Samu Attila, a Belügyminisztérium sajtófőnöke számolt be a Népszavának.

A vizsgálatot azután folytatják le, hogy Gálvölgyi János rosszulléte miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az OMSZ belső vizsgálata szerint hibásan mérlegelt a mentésirányító, és nem küldött azonnal rohamkocsit.

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő már csütörtökön azt mondta, biztos benne, hogy a vizsgálat a diszpécserre hárítja majd a felelősséget, és nem a rosszul szervezett mentési rendszerre.

Mint ismert, Gálvölgyi János néhány nappal ezelőtt rosszul lett, de a lányai hiába hívták a mentőt – végül ők vitték be a színészt a kórházba. A színművészt az intenzív osztályra vették fel, és lélegeztető gépre tették.

Családtagjai azért hívtak mentőt, mert Gálvölgyi nem kapott levegőt és félrebeszélt. Fél óra után újra telefonáltak, akkor derült ki, hogy még el sem indult érte a mentőautó.

Nyitókép: RTL Híradó

 

#Belföld#pintér sándor#belügyminisztérium#omsz#gálvölgyi jános#mentők

Címlapról ajánljuk