Belföld

Kedd este gyanús feladatlap jelent meg, ami akár a történelemérettségiből is származhat

rtl.hurtl.hu

2023. május 10. 8:48

Az Oktatási Hivatal egyelőre hallgat az ügyben.

Az Eduline arról ír, hogy kedd este feltűnt az interneten, egészen pontosan egy Facebook-csoportban egy feladatlap, amely lehet, hogy a középszintű történelem érettségi egyik feladata lehetett. Ezt egyelőre nem lehet tudni, tekintve, hogy a középszintű történelem érettségit, amiből elvileg a kifotózott részlet származott, szerdán délelőtt 9-kor kezdik el írni.

A kifejezetten érettségivel kapcsolatos témákat tárgyaló Facebook-csoportnak nagyjából 70 ezer tagja van.

Az este megjelent, majd el is tűnt feladatsort elvileg május tizedikére szánták, ráadásul ugyanaz a sorszám szerepelhet rajta, mint a hétfői magyar érettségi feladatlapján. 

Az Eduline az üggyel kapcsolatban megkereste az Oktatási Hivatalt, ám választ még nem kaptak a kérdéseikre.

Frissítünk! Mint arról beszámoltunk, megjelentek a történelmi érettségi feladatai. Ezek szerint hamisak voltak azok az esszétételek, amik kedd este kezdtek el terjedni egy érettségizők által használt Facebook-csoportban.

Frissítünk megint! Időközben az Oktatási Hivatal is reagált a hírekre, miszerint kiszivároghatott a történelem érettségi egyik feladatlapja. A hivatal közleménye szerint „a történelemérettégi feladatlapjainak kiszivárgásáról szóló értesülés nem valós.” Továbbá felhívták a figyelmet arra, hogy az érettségi feladatlapjai minősített iratok, idő előtti nyilvánosságra hozataluk bűntetőjogi következményeket von maga után.

Nyitókép: Ruprech Judit / MTI

#Belföld#oktatás#érettségi#feladat#kiszivárgott

Címlapról ajánljuk