Belföld

Fónagy János a lakótelepi Auchanból fejtette meg, hogy nincs baj a kereskedelemmel, az árak pedig csökkennek

rtl.hurtl.hu

2023. május 8. 17:35

Az államtitkár szerint magasak az árak, de azok csökkenek és az év végére egy számjegyűvé fognak mérséklődni.

Az élelmiszerinfláció is téma volt a parlamentben hétfőn, egészen pontosan a DK-s Dávid Ferenc kérdezte róla Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert, aki helyett Fónagy János államtitkár válaszolt

A Telex szerint Dávid a KSH legfrissebb jelentését idézte, miszerint a kiskereskedelmi forgalom volumene 13,1 százalékkal csökkent. Ehhez fűzte hozzá, hogy „ha esetleg nem ön intézné a bevásárlásait államtitkár úr, akkor nem lenne fogalma az orbáni propaganda mögötti valóságról”.

Az államtitkár első körben a szokásos választ adta, vagyis a szomszédban zajló háború és az arra válaszul meghozott szankció egész Európában áremelkedést hozott. A korány célja, hogy a szankciós inflációt az év végére egy számjegyűre csökkenjen, a mérséklődés pedig megkezdődött - mondta, majd egy nem várt fordulattal a bevásárlásait hozta fel:

Én hetente kétszer járok vásárolni Auchanba, lakótelepi Auchanba, hálisten tele van vevőkkel, a polcok tele vannak áruval

– mondta. 

Nem vitás, magasak az árak, de azok csökkenek és ez reményeink szerint az év végére egy számjegyűvé fognak mérséklődni

 – tette hozzá valószínűleg az inflációra gondolva, mert egyébként amit elmondott annak semmi értelme.

Nyitókép: Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra reagál az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. május 8-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd.

#Belföld#fónagy jános#dávid ferenc#dk#Nagy Márton#áremelkedés#infláció

Címlapról ajánljuk