Novák Katalin lerántotta a leplet: ezzel az ajándékkal lepi meg Ferenc pápátReméljük, nem figyeli a pápa a köztársasági elnök Facebook-oldalát, mert akkor oda a meglepetés.
Belföld

Novák Katalin lerántotta a leplet: ezzel az ajándékkal lepi meg Ferenc pápát

rtl.hurtl.hu

2023. április 25. 19:24

Reméljük, nem figyeli a pápa a köztársasági elnök Facebook-oldalát, mert akkor oda a meglepetés.

Ajándékkal készül a pénteken érkező Ferenc pápa számára Novák Katalin köztársasági elnök, jelentette be a politikus Facebook-oldalán. Novák egy gyermekművészeti albummal készült a jeles alkalomra.

Azt írta: „A hivatalos program része a pápának szóló ajándékok átadása. Több, jelképes ajándékkal készülünk a Szentatyának. Ma kaptam meg a szerkesztőktől azt a gyermekművészeti albumot, amely magyar gyerekek, fiatalok bibliai témájú alkotásaiból készült, kifejezetten a Szentatya számára. Így jelképesen a fiatalok ajándékát is átadom majd Ferenc pápának”.

A poszthoz mellékelt képeken a köztársasági elnök ízelítőt is ad a pápához kerülő gyerekrajzokról. A katolikus egyház feje négyszemközt is fog beszélni az államfővel, aki a spanyol nyelvet gyakorolja, hogy könnyen tudjanak tolmács nélkül is beszélni. „A spanyol sorrendben a negyedik idegen nyelvem, gyakorolnom kell ahhoz, hogy megfelelően tudjam használni” – mondta az államfő.


Nyitókép: Facebook

#Belföld#ferenc pápa#novák katalin#ajándék#könyv#rajz

Címlapról ajánljuk