Belföld

A magyar életmód védelméért felelős miniszterelnöki biztos nagyon sokféle aspektusból fontosnak tartja a magyar életmódot

rtl.hurtl.hu

2023. április 24. 15:37

V. Németh Zsolt megmagyarázza, mi lesz a szivárványcsaládok feljelentésére biztató törvénnyel.

Nemrégiben írtunk arról, hogy a parlament feltűnés nélkül elfogadott egy olyan törvényt, ami lehetővé teszi, hogy bárki névtelenül bejelentést tegyen a hatóságoknál, ha tudomást szerez gyermeket nevelő azonos nemű párokról. A törvényt ráadásul a magyar életmód megvédéséhez fűződő közérdekre hivatkozva fogadták el. 

A jogszabályt előírja: a legalább 50 fős hazai vállalkozásoknak lehetővé kell tenniük, hogy egy akár névtelenséget is biztosítani tudó etikai forródróton keresztül jelenthessék a szabálysértéseket a dolgozók. A törvény szövege alapján azokat is be lehet panaszolni, akik kétségbe vonják a házasság és a család szerepét, vagy épp a gyermek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát.


Ezután teljesen váratlanul Novák Katalin levelet írt Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének. A köztársasági elnök azt írta ebben, hogy a jogszabály ugyan az uniós irányelv átültetését szolgálja, bizalmatlanságot szül a közösség tagjai között. Ráadásul szerinte nem derül ki belőle, hogy pontosan melyek a kifogásolható magatartások, valamint milyen büntetés jár értük.

Az már talán biztos, hogy meg fogják fontolni az államfő szavait

Az államfő azt kérte Kövér Lászlótól, hogy vizsgálják meg ismét a törvényt, és ha újra elfogadják azt, akkor azt már úgy tegyék, hogy a kifogásolt részek ne legyenek benne. Az rtl.hu a törvényről megkérdezte V. Németh Zsoltot, a magyar életmód védelméért felelős miniszterelnöki biztosát. Az érdekes beszélgetést most teljes terjedelmében közöljük.

V. Németh: Alaposan meg fogom ismerni az elnök asszonynak az érvrendszerét és végig gondoljuk a törvényt, ahogy a magyar életmódot én nagyon fontosnak tartom sokféle aspektusból, erről fogok majd itt beszélni.
RTL Híradó: Egyébként az Országgyűlés elképzelhető ezek szerint, hogy változtatni fog elnök asszony ajánlásai alapján ezen a törvényen?
V. Németh: Meg fogjuk fontolni elnök asszonynak az ajánlásait.
RTL Híradó: És miért tartják fontosnak, hogy ilyen bejelentési lehetőséget tegyenek lehetővé?
V. Németh: Meg fogjuk fontolni elnök asszonynak az ajánlásait.
RTL Híradó: Azt nem tudja összefoglalni, hogy miért fontos ez a passzus a törvényben, hogy megértsük?
V. Németh: Meg fogjuk fontolni elnök asszony ajánlásait.

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#v. németh zsolt#novák katalin#magyar életmód#védelmező#törvény

Címlapról ajánljuk