Belföld

„Ugyanannyi munkáért nyugaton háromszor annyit visznek haza, mint a magyarok” – Magyarországon indít plakátkampányt az ALDE

rtl.hurtl.hu

2023. április 18. 14:45

Több száz közterületi óriásplakátot helyeztek ki, amelyeken a magyar és a nyugati bérek közti különbséget próbálják érzékeltetni. 

A Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) tájékoztató kampányt indít Magyarországon, amellyel arra próbálják felhívni a figyelmet, hogy a Magyarországon az átlagbér harmada a nyugat-európainak – jelentette be kedden Berg Dániel, a pártcsalád egyik alelnöke, a Momentum politikusa.

A „Több Európa jobban megéri” című kampánynak egy saját weboldalt is létrehoztak, ahol adatokkal szemléltetik az elszabaduló infláció hatásait. A kampány keretében több száz közterületi plakátot helyeztek ki, hogy szembe állítsák a magyar és a nyugati béreket. 

Orbán Viktor el akarja hitetni velünk, hogy az élet Nyugaton rosszabb, nehezebb. De a számok magukért beszélnek. Ugyanannyi munkáért nyugaton háromszor annyit visznek haza, mint a magyarok. Mi miért érnénk be kevesebbel? 

– mondta el a Facebookon megosztott kampányvideóban a momentumos képviselő.


Nyitókép: Berg Dániel / Facebook

#Belföld#magyar#átlagbér#plakátkampány#hirdetés#liberális#párt#család#európai parlament#momentum

Címlapról ajánljuk