Belföld

Pintér elmondta a kórházigazgatóknak, mire készüljenek

rtl.hurtl.hu

2023. április 15. 8:47

Folytatódik a központosítás. 

Tovább központosítják az egészségügyi intézmények beszerzéseit, valamint a létesítménygazdálkodással kapcsolatos szolgáltatásokat. Erről Pintér Sándor számolt be egy kórházigazgatóknak tartott fórumon – értesült a Népszava.

A lap információi szerint a belügyminiszter közölte, a pénzügyminisztérium alá tartozó Központi Közbeszerzési Főigazgatóság a fővárosi intézmények esetében július elsejétől, a megyei kórházakban 2024. januárjától veszi át közbeszerzések lebonyolítását, valamint a létesítmény-üzemeltetést.


A Népszava cikke szerint az őrzés-védelem, a takarítás, a műszaki üzemeltetés, a karbantartás, valamint az ezekkel összefüggő épületfelújítások kerülnek központi irányítás alá. A változás lényege, hogy az állami kórházaknak és szakrendelőknek nem lesz saját műszaki-üzemeltető gárdája, és az ablaküveg pótlásától kezdve a gép- és műszerjavításokig mindent egy helyről, központilag szerveznek.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott, „A beteg az első” elnevezésű csütörtöki fórumára meghívott kórházi vezetők a Népszava cikke szerint már tudták, vagy legalábbis sejthették, amit hallhattak.

Nyitókép: Pintér Sándor belügyminiszter az Országgyűlési Őrség megalakulásának 10. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen az Országház Kupolatermében 2023. február 16-án. Fotó: MTI/Soós Lajos

#Belföld#kórház#kórházak#központosítás#kormány#pintér sándor

Címlapról ajánljuk