Belföld

Navracsics Tibor: Az uniós pénzek hiánya miatt nem biztos, hogy 2030-ig az öt legélhetőbb uniós ország közé kerülünk

rtl.hurtl.hu

2023. április 4. 14:33

Bár az Orbán-kormány azt tűzte ki célul. A miniszter szerint úgy is lehet értékelni, hogy az unió megakadályozza, hogy Magyarország az unió öt legélhetőbb tagállama közé tartozzon, de azért ő maga nem gondolja így.

Bár az Orbán-kormány azt tűzte ki célul, hogy Magyarországnak az unió öt legélhetőbb tagállama közé kell tartoznia 2030-ra, ennek a célnak a teljesítését akár el lehet halasztani, mert nem jön még az uniós pénz, mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter az Egyensúly Intézet konferenciáján kedden a Telex beszámolója szerint.

A konferencia neve „Magyarország jövő időben” volt, és Karácsony Gergely főpolgármesteren kívül ott volt rajta körülbelül harminc ország nagykövete is. 

A területfejlesztési miniszter beszédét azzal kezdte: noha óva intették attól, hogy a konferencián aktuálpolitikáról beszéljen, azért annyit mondana, hogy az előbb elmondottakat úgy is lehet értékelni, hogy az unió megakadályozza, hogy Magyarország az unió öt legélhetőbb tagállama közé tartozzon 2030-ra.

De természetesen én nem gondolom így

– tette hozzá.

Ezt is ajánljuk:
Navracsics az EU-s pénzekről: nem csúszás, hogy Magyarország a saját maga által vállalt határidőket sem tartja

Navracsics szerint miközben az ország keleti része kezd kiürülni, a nagyvárosokból is egyre többen települnek ki az agglomerációba. A keleti, dél-keleti térségek viszonylag dinamikusan zárkóznak felfelé, „főleg az uniós pénzeknek és a kormány politikájának köszönhetően”. Úgy látja: a boldogságindexben „nem vagyunk olyan rosszak, mint ahogy gondolkodunk magunkról, bár lehetnénk jobbak is”.

Nyitókép: Vasvári Tamás / MTI

#Belföld#uniós pénzek#navracsics tibor#európai unió

Címlapról ajánljuk