Belföld

Szex-DVD, Louis Vuitton, sokmilliós óra – így fogták el Schadl Györgyöt

rtl.hurtl.hu

2023. március 29. 8:22

Éppen Dubajba tartottak feleségével, a nyomozati anyag szerint kapott egy fülest, és menekülni készült. Kék villogós autója csomagtartójából előkerült két „általános mentés” és egy „orvos ügyelet” feliratú tábla.

A Telex mutatta be, hogyan fogták el Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét, akinek tavaly év végén ugyan lejárt a hét évre szóló megbízása, de nem vették el a végrehajtói engedélyét.

Pedig a hatóságok szerint Varga Judit igazságügyi miniszter korábbi helyettese, Völner Pál – még aktív politikusként – éveken át rendszeresen kenőpénzt fogadott el Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. A vádirat szerint Schadl 924 millió 852 ezer forint illegális jövedelemre tett szert a Völner Pállal kialakított korrupciós kapcsolata révén.

A Telex szerint Schadl Györgyöt  2021. november 5-én fogták el. A kocsit sofőrje, M. Viktor vezette, az anyósülésen Schadl György ült, hátul pedig felesége, Baranyai Helga. Dubajba utaztak volna. 

Az autót 13:38-kor állították félre a készenléti rendőrök közvetlenül a repülőtér prémium parkolójához vezető úton. A nyomozók szerint azért mentek volna Dubajba, mert Magyarországnak nincsen kiadatási egyezménye az Egyesült Arab Emírségekkel. Előállítása után egy nappal Schadl azt vallotta: feleségével csak turistaként utaztak volna Dubajba, a Telex által megismert nyomozati anyagból viszont az rajzolódik ki, hogy a hatóságok szerint kapott egy fülest, és még a letartóztatása előtt menekült volna az országból.

M. Viktornál csaknem hatmillió forint készpénzt találtak, amiről azt állította, nem az övé, később pedig elismerte, hogy az Schadl Györgyé. Megbilincselése után Schadl Györgyöt átvizsgálták a rendőrök, a legnagyobb nála lévő érték a később több mint 7 millió forintra becsült Breguet karóra volt. Baranyai Helga táskáját és a kocsit is átvizsgálták.

A nő táskájából előkerült egy-egy diplomata-útlevél mindkettőjük nevére, amelyekre a magyar törvények szerint nem lettek volna jogosultak. A rendőrök szintén találtak egy barna és egy szürke kockás Louis Vuitton bőröndöt és két nagyobb Samsonite bőröndöt. A Škodán ott volt Schadl kék villogója, illetve a csomagtartóból előkerült két általános mentés és egy orvos ügyelet feliratú tábla.

Ezt is ajánljuk:
„Mi a f*sz köze van…” – Schadl tajtékzott, amikor elvették a kékvillogóját

Az autó átkutatása után a nyomozók és a Schadl házaspár azok újbudai házához mentek. Schadl ügyvédje már itt várta őket, de a házkutatást nem tudta megakadályozni, és abba nem is szólhatott bele. A rendőrök itt már levették Schadlról a bilincset, ő nyitotta ki a Nemzeti Védelmi Szolgálat embereinek a páncélszekrényt. Ebben több millió forint készpénz, borítékok és szerződések mellett egy külön elzárt rekeszt is találtak. 

A páncélszekrényből előkerült egy felirat nélküli A4-es borítékban „2 darab A4-es fehér kartonlapra kinyomtatott fénykép, amely egy hálószobát és két ruhátlan személyt intim helyzetben és további egy ruházat nélküli személyt, aki fényképez, ábrázol, mellette egy darab A4-es lap, melynek egyik oldalán Nokia Communication Centre szövegű számítógépről kinyomtatott ablakok, üzenetváltásokkal, valamint további kettő darab TDK DVD – R lemez […]”,amelyekre egy híres közszereplő neve volt írva.

Az ügyészség a felvételről később azt írta: „Egy férfi egy nővel szexuális aktust folytat egy ágyon, egy tükrös-tolóajtós szekrény mellett. Ezt az aktust egy másik személy fényképezi, ő is látszik a felvételen. Mindannyian meztelenek.” Az rtl.hu tudta meg, hogy a szexképeket tartalmazó DVD-ket az ügyészség idén januárban megsemmisítette.

Völner Pál ügyvédje az előkészítő ülésen indítványozta, hogy Varga Juditot is hallgassák meg az ügyben. Varga Juditot a nem kormánypárti média munkatársai csak a közösségi oldalán láthatják, nyilvános programokon nem vesz részt. Az RTL Híradó hetek óta nem éri el az ügyben Varga Juditot:


Nyitókép: RTL

#Belföld#schadl györgy#szexvideó#magyar bírósági végrehajtói kar

Címlapról ajánljuk