Belföld

Technikai hibára fogta az MTVA, hogy hiányzott a tanáros rész a kecskeméti szentmiséből

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. március 10. 19:39

Finta József plébános egy tanárnő esetét mesélte el, de a misének ez a része nem került fel a Kossuth Rádió archívumába. A hibát orvosolták.

Mint arról az rtl.hu is beszámolt, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebook-oldalán arról számolt be pénteken, hogy Finta József kecskeméti plébános miséje csak részben került fel a Kossuth Rádió archívumába, miközben a Katolikus Rádió is élőben közvetítette a misét, és ott az egész esemény felkerült az archívumba.

Finta József plébános egy frissdiplomás tanárnő esetét osztotta meg híveivel. A tanárnőt a tankerület év közben egy másik iskolába is kirendelte tanítani úgy, hogy a rábízott osztály tele volt sajátos nevelési igényű gyermekekkel. Az erről szóló 15 perces részt Hadházy Ákos szerint annak áthallásossága miatt vágták ki, mielőtt feltöltötték volna a Kossuth Rádió archívumába.

 


A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) péntek délután közleményben reagált a fentiekre. Az állami műsorszolgáltató azt írta, hogy

technikai hiba következményeként volt hiányos a 2023. február 19-én a kecskeméti Urunk Mennybemenetele Társszékesegyházból élőben közvetített római katolikus szentmise elérési felülete a közmédia internetes médiatárában. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap a hibát javította.

A közlemény szerint az MTVA megtette a szükséges lépéseket az eset körülményeinek feltárása érdekében, és

a technikai hibát a mediaklikk.hu oldalon javította, a cenzúra vádját visszautasítja.

Az MTVA sajnálatát fejezte ki a kellemetlenségért, és

elnézést kér a Magyar Katolikus Egyháztól, személyesen Mons. dr. Finta József pápai káplán, plébános helynöktől, valamint valamennyi hívőtől.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

#Belföld#tanárok#mtva#cenzúra#kossuth rádió#hadházy ákos#oktatás#mise

Címlapról ajánljuk