Gulyás Gergely fenntartja, hogy a magyarok ellen „faji alapú bosszú” zajlik – elmagyarázták, hogy értiAzért nincs ösztöndíj, mert a hallgatók magyarok – írták az RTL Híradó érdeklődésére.
Belföld

Gulyás Gergely fenntartja, hogy a magyarok ellen „faji alapú bosszú” zajlik – elmagyarázták, hogy érti

rtl.hurtl.hu

2023. március 10. 16:09

Azért nincs ösztöndíj, mert a hallgatók magyarok – írták az RTL Híradó érdeklődésére.

Ahogy arról korábban az rtl.hu is beszámolt, a március 9-i kormányinfón újságírók az Erasmus-ügyről kérdezték Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, aki szerint Brüsszel részéről

„faji alapú” bosszú folyik a migráció, a háború és a gyermekvédelem témája mentén.

A felvetés apropója az volt, hogy Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter az Indexnek arról beszélt: a Horizont Európa Programban okozhat átmeneti fennakadásokat, miután kutatási konzorciumokban van rá példa, hogy a külföldi partnerek aggályosnak tartják az alapítványi fenntartású egyetemek részvételét.

Később a kormányinfón részt vevő újságírók visszakérdeztek: Gulyás valóban faji alapú bosszút említett? „Ha önt ez a szó zavarja, magyarellenes bosszú”, mondta a miniszter, akinek magyarázata szerint ez kulturális nemzethez tartozást jelent.

Az RTL Híradó rákérdezett a Miniszterelnökséget vezető miniszternél, hogy fenntartja-e a fent idézett véleményét, amelyre az a válasz érkezett a sajtóirodától, hogy 

igen.

A Híradó megkérdezte továbbá Gulyást, hogy pontosan mire alapozza azt, hogy bárki faji alapon diszkriminálja a magyarokat, erre a sajtóiroda közölte, hogy Gulyás Gergely az Erasmus-üggyel kapcsolatban nyilatkozott. Hozzátették: 

Az unió akkor tarthatna vissza Magyarországot megillető uniós pénzeket, ha a jogállami hiányosság az unió pénzügyi érdekeit veszélyeztetné. Az Erasmus-támogatásokat közvetlenül a hallgatók kapják meg, ezért ilyen gyanú fel sem merülhet. Ezért az unió pillanatnyilag azért nem akarja biztosítani az Erasmus hallgatóknak az ösztöndíjat, mert ők magyarok. Ez faji alapú diszkrimináció.

Nyitókép: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a 2023. március 9-i kormányinfón. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

#Belföld#erasmus#gulyás gergely#faji alapú diszkrimináció#diszkrimináció#kormányinfó

Címlapról ajánljuk