Matolcsy György kőkeményen nekiment a kormány hibás gazdaságpolitikájának – és a kormány alatt a miniszterelnököt értiA kormány nem vette figyelembe a Magyar Nemzeti Bank elemzéseit, javaslatait, jelzéseit – mondta szerdán délelőtt a parlamentben Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Szerinte már jóval korábban meg lehetett volna kezdeni az inflációellenes politikát, a Nemzeti Bank javaslatokat is tett a kormánynak, amit az nem vett figyelembe. A kormány gazdaságpolitikai intézkedési hármas csapdába vitték Magyarországot – mondta, hozzátéve, amikor a magyar kormányról beszél, a miniszterelnököt érti alatta.
Belföld

Matolcsy György kőkeményen nekiment a kormány hibás gazdaságpolitikájának – és a kormány alatt a miniszterelnököt érti

rtl.hurtl.hu

2023. március 8. 15:51

A kormány nem vette figyelembe a Magyar Nemzeti Bank elemzéseit, javaslatait, jelzéseit  – mondta szerdán délelőtt a parlamentben Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Szerinte már jóval korábban meg lehetett volna kezdeni az inflációellenes politikát, a Nemzeti Bank javaslatokat is tett a kormánynak, amit az nem vett figyelembe. A kormány gazdaságpolitikai intézkedési hármas csapdába vitték Magyarországot – mondta, hozzátéve, amikor a magyar kormányról beszél, a miniszterelnököt érti alatta. 

#Belföld#Videó#politika#matolcsy györgy#magyar nemzeti bank#magyar kormány#Gazdaság#gazdaságpolitika#infláció#növekedés#válság

Címlapról ajánljuk