Belföld

Mikor látták utoljára úgy vigyorogni Orbán Viktort a Parlamentben, mint hétfőn?

rtl.hurtl.hu

2023. március 6. 19:18

Szürreális pillanatok az Országgyűlésben egy DK-s eskütétellel, a vihogó Rogán Antallal és a gratuláló, de kezet nem fogó Orbánnal. 

Letette az esküjét hétfőn a parlamentben Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció képviselője. A mandátumát Kordás Lászlótól, nemrég elhunyt párttársától vette át.

A momentumosok kivonultak az eskütételről, így tiltakoztak ugyanis a politikus korábbi offshore ügye ellen. Az újdonsült képviselő az RTL Híradónak azt mondta, nem szegte meg a törvényt, és valójában nem tulajdonosa volt a cégnek, hanem ügyvezetője. A Fidesz úgy látja, nem lehetne képviselő az, aki offshore-ozott, és úgy tűnik, ez a véleményük az arcukra is kiült az eskütétel alatt.

A 444 szúrta ki, milyen fergeteges pillanatokat szült az eskü, Gyurcsány ugyanis egy furcsa, kézlefogós pózban gratulált a párttársának, Rogán Antalból konkrétan kitört a röhögés, míg Orbán Viktor és Gulyás Gergely úgy vigyorogtak egymásra, mint ahogy már régen lehetett látni őket nyilvánosan. Itt a videó, érdemes végignézni, akár többször is: 

 

Orbán amúgy sokadikként került sorra a gratulálók között, Ráczné előtt kissé meghajtotta magát, bár kezet nem fogott vele.

Nyitókép: Parlament Max / YouTube 

#Belföld#orbán viktor#Ráczné Földi Judit#dk#képviselő#gyurcsány ferenc#gulyás gergely

Címlapról ajánljuk