Belföld

Debreceni polgármester a gigantikus kínai akkugyárról: Mindig is fontos volt az emberek véleménye

rtl.hurtl.hu

2023. március 6. 8:01

A kormánypárti politikus nem fél a népszavazástól, ami nem is lesz. 

Papp László debreceni polgármester az Indexnek adott interjút, aki arra a kérdésre, hogy tart-e az akkumulátorgyár ügyében tartandó népszavazástól, egyebek mellett úgy felelt:

Egyáltalán nem. A város vezetése számára mindig is fontos volt az emberek véleménye. 

Népszavazás azonban a jelenlegi fejlemények alapján nem is lesz: a debreceni választási bizottság ugyanis elutasított három helyi népszavazási kezdeményezést a városba tervezett akkugyár ügyében. A Momentum és a Mi Hazánk is fellebbezett. Debrecenben egyébként hiába tiltakozik a lakosság, az akkugyár már megkapta az engedélyt, így kezdődhet az építkezés:


„A debreceni akkumulátorgyár kérdésében szakmai vitának kellene zajlania, de most egyértelműen átpolitizált párbeszéd folyik. Jelenleg politikai preferenciák alapján ítélik meg az emberek az akkumulátorgyárat” – fogalmazott a Fidesz-KDNP politikusa.

Ahogyan korábban bemutattuk: lehazaárulózták a főispánt a debreceni akkumulátorgyár beruházásának második közmeghallgatásán, az egyik résztvevőt megütötték:


Papp László ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: „Az teljesen nyilvánvaló, hogy nem voltak politikasemlegesek az események. Jelen voltak a Párbeszéd, a Momentum politikusai, és a megszólalók egy része nyilvánvalóan politikailag motivált aktivistaként vett részt ezen a programon. Bizonyítékom nincs rá, de nem tartom kizártnak, hogy valakik pénzért vesznek részt ilyen az eseményeken.”

Nyitókép: Vajda János / MTI

#Belföld#debrecen#catl#akkumulátorgyár

Címlapról ajánljuk