Belföld

Orbán eddig 2,1 millió forintot fizetett ki a családtagjai utazásáért

rtl.hurtl.hu

2023. február 22. 17:28

A külügyi tárca kiadta, hogy hova utazott a miniszterelnök a családtagjaival.

Azóta rendszeresen fizeti Orbán Viktor a családjának az állami utazások költségeit, hogy a K-Monitor pert indított a 2021-es római útjuk költségeinek megismeréséért – olvasható a K-blogon.

Akkor a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól kiperelt adatokból kiderült, hogy a miniszterelnök 631 610 forintot fizetett családtagjai utazása kapcsán. A K-Monitor kikérte a tárcától azokat a dokumentumokat, amelyek igazolják a miniszterelnök azon befizetéseit, amelyekkel Orbán a családtagjai utazását állta 2015 és 2022 között. A kért igazolásokat nem osztotta meg a tárca, de azt közölték, hogy nyolc év alatt összesen 2 167 185 forintot fizetett meg Orbán Viktor családtagjai utazása okán.

A cikk szerint 2015 és 2021 között nem történt ilyen befizetés, azóta azonban több is: Madridba, Tusnádfürdőre, Bukarestbe, Dohába (vb-döntő) és Párizsba utaztak „nem hivatalos delegáció tagjaként utazó családtagok”.

Ugyanakkor van egy ellentmondás is. A római út kapcsán Orbán szóvivője, Havasi Bertalan 2021-ben azt mondta, hogy a miniszterelnök az „eddigi gyakorlatnak megfelelően” állta a családtagjainak költségeit. Csakhogy az adatok szerint Róma előtt nem is történt ilyen utazás.


A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök megérkezik Brüsszelbe 2022. október 20-án. Az Európai Unió állam-, illetve kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozója ezen a napon kezdődik.Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher.

#Belföld#orbán viktor#repülőgép#utazás#kormánygép#családtag#befizetés#költség#párizs#róma

Címlapról ajánljuk