Belföld

Elküldték az újpesti gyermekotthonból a kislányt, akit molesztálhattak

rtl.hurtl.hu

2023. február 18. 11:37

Az ötéves gyerek és testvérei sem az átmeneti otthonban élnek már. A decemberi szexuális abúzus gyanúja még nem igazolódott.

El kellett költöznie az Aranyhíd Gyermekek Átmeneti Otthonából annak az ötéves kislánynak, akivel kapcsolatban gyermekbántalmazás gyanúja merült fel – adta hírül a Népszava. A lap úgy értesült, hogy a december 11-én felmerült szexuális abúzust még nem igazolták a vizsgálatok, rendszerabúzus azonban egészen biztosan történt.

A halmozottan hátrányos helyzetű családból származó lánynak és testvéreinek is el kellett hagyniuk az intézményt, és nem is egy helyre kerültek.

A lap megkeresésére az intézmény nem reagált.

December 11-én édesanyja otthonról vitte vissza a gyermekotthonba a kislányt, ő vett észre, hogy a bőre kipirosodott, az intézményvezető pedig nem látta szükségesnek azonnal orvoshoz fordulni. Csak másnap vitték el, de előtte megmosdatták, így sok nyom odaveszhetett. Meg nem erősített hírek szerint az otthonban lakó gyerekek bántalmazhatták.

Később szexuális erőszak gyanújával nyomozás indult, és az intézményben történtek körül januárban politikai csatározás alakult ki. 

Végül az intézményvezetőnek távoznia kellett. Február 1-jén Becker Zita, a szakmai vezető a Híradónak nyilatkozott, azt mondta, kellett egy bűnbak, ezért küldték el őt.

 

#Belföld#gyermekotthon#gyermekvédelem#újpest#szexuális erőszak

Címlapról ajánljuk