Belföld

Az infláció újabb áldozatai: a cicák

rtl.hurtl.hu

2023. február 12. 20:53

Egyre nehezebb macskákat eladni az emelkedő árak miatt.

Videóriportot készített a Telex a macskatenyésztők nehézségeiről az infláció alatt. A lap szerint a lezárások vége, az árak növekedése és az infláció nehéz helyzetbe hozta a kisállattenyésztőket. Most már nem éri meg hobbiból fajtiszta macskát tenyészteni.

A Macskamánia Magyar Macska Egyesület kiállítására tett útból az is kiderült, hogy a cicák orvosi és ellátási költségei is növekedtek. Ez azzal társul, hogy a macskákat az emelkedő árak ellenére sem lehet drágábban eladni, ami nehéz helyzetbe hozza a piacot.

Hozzáteszik, hogy a válság alatt a menhelyeknek is nehezebb dolguk van, hiszen egyre többen adják vissza kedvenceiket. Erről a témáról az RTL is beszámolt. Azt írtuk: a Budaörsi Állatmenhelyen azt mondták, míg a járvány idején lefeleződött az állomány, most újra teltházzal üzemelnek. Nehezítő körülmény, ha egy kutya nagytestű, bull típusú, vagy fekete. Ráadásul, ha egy évnél régebb óta lakik a menhelyen, szinte láthatatlanná válik az örökbefogadók számára. Bár az önkéntesek erőn felül igyekeznek szebbé tenni a menhelyen töltött mindennapokat, a kutyák szerencsés esetben havonta csak négy órát tudnak sétálni, a többi időt a kennelbe zárva töltik.

Nyitókép: RTL / Manger Ádám

#Belföld#macska#infláció#drágulás#menhely

Címlapról ajánljuk