Belföld

A Transparency International jogi igazgatóját érdekli, hogy Deutsch Tamás „hol cuccol, mert biztos valami nagyon jó anyagot szerzett”

rtl.hurtl.hu

2023. február 9. 15:50

Ligeti Miklós nem fogta vissza magát.

„Ha él még olyan szerekkel, amelyekkel nem illik élni, vagy jogszabály is tiltja, akkor megkérdezném Deutsch Tamást, hogy ő hol cuccol, mert biztos valami nagyon jó anyagot szerzett” – mondta Ligeti Miklós, a Transparency International (TI) jogi igazgatója a Spirit FM Aktuál című műsorában.

Deutsch nemrég a Hír TV-ben azt mondta, hogy a TI a világ legkorruptabb szervezete, miután a szervezet azt állította, hogy Magyarország az EU legkorruptabb országa. Ligeti szerint nem azért olyan Magyarország korrupciós térképe, mint amilyen, mert a Transparencyt Soros György támogatja vagy nem támogatja, hanem azért, mert durván súlyos a korrupciós kockázat.

Ligeti bízik abban, hogy

egyszer még eljutunk odáig, hogy a kormányzat értelmes reakciókat próbál magából kicsikarni.

Mint mondta, a kormányoldal 2016-ig még szóba állt a szervezettel, eljöttek a konferenciákra, magas szinten jelentek meg, vitáztak, szakmai alapon igyekeztek cáfolni a Transparency állításait, de aztán „elgurult a gyógyszer”.

Hozzátette: az éves bevételük nagyjából 10-11 százaléka érkezik olyan szervezetektől pályázati alapon, amelyen Soros Györgyhöz köthetők, de a források zöme az EU-tól származik, szintén pályázati alapon. 

A TI jelentéséről az RTL Híradó is tudósított:

Nyitókép: Szigetváry Zsolt / MTI

#Belföld#korrupció#transparency international#deutsch tamás#ligeti miklós#drog#kábítószer#soros györgy

Címlapról ajánljuk