Belföld

„Kemény a helyzet” – nekiment a DK-nak Kunhalmi Ágnes

rtl.hurtl.hu

2023. február 3. 12:04

Az MSZP társelnöke azzal kapcsolatban beszélt, hogy egyre több ellenzéki politikus áll be a Demokratikus Koalícióba. 

Kemény hangvételű interjúban kelt ki Kunhalmi Ágnes amiatt, hogy egyre több ellenzéki, köztük több szocialista politikus jelentette be, hogy átáll a Demokratikus Koalícióba. Az MSZP társelnöke a SpiritFM Aktuál című műsorában azt mondta: kap olyan jelzéseket például polgármesterektől, hogy ha „nyugalmat akarnak maguk körül”, akkor kénytelenek megállapodni.

Arra a kérdésre, hogy a DK zsarolja-e a polgármestereket, úgy reagált: ő csak azt mondja, amit a polgármesterek jeleztek felé, hogy „meg kell kötni az alkukat más pártokkal”,

Decemberben rövid időn belül négy momentumos politikus jelentette be, hogy DK-ban folytatja, januárban pedig Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd pártigazgatója közölte ugyanezt. Az utóbbival kapcsolatban a Párbeszéd elnöksége közölte, hogy „jelentős ellenérzéssel” tekintenek minden olyan folyamatra, amely „nem Magyarország jövőjének alakítására, hanem egymásra utalt közösségek kannibalizálására irányul”.

Kunhalmi közölte, hogy az ellenzék csak egységesen képes nyerni a Fidesszel szemben, hozzátéve, hogy „nem lehet feláldozni a következő választásokat öncélúan egy pártnak az oltárán”. A MSZP társelnöke kijelentette, hogy a választási esélyeknek „az együttműködés őszinte hiánya” okozott károkat, és az önkormányzati választásokon emiatt győzhetnek a fideszes jelöltek.

Arra a felvetésre, hogy „nagyon keményen fogalmaz”, Kunhalmi kijelentette:

Mert kemény a helyzet.

Nyitókép: Kunhalmi Ágnes  az ellenzéki pártok demonstrációján a VIII. kerületi Práter utcában 2019. szeptember 13-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#kunhalmi ágnes#mszp#dk#ellenzék#párbeszéd#momentum

Címlapról ajánljuk