Belföld

A Párbeszéd szerint „kannibalizálja” őket a DK, miután pártigazgatójuk átlépett a DK-ba

rtl.hurtl.hu

2023. január 20. 12:12

A DK közölte, büszke arra, hogy Kocsis-Cake Olivio náluk folytatja a politizálását, a Párbeszéd már nem örül annyira. 

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd pártigazgatója és volt parlamenti képviselője a Facebook-oldalán bejelentette, hogy mostantól a Demokratikus Koalícióban folytatja a politizálást. A lépést azzal magyarázta, hogy a DK-ban látja „a kormányváltás legnagyobb esélyét”. Kocsis-Cake közölte:

A DK bebizonyította, hogy képes új stratégiát adni, fegyelmezetten működni, alternatívát nyújtani az Orbán-rendszerrel szemben.

A DK közleményben üdvözölte a politikus csatlakozását, hozzátéve, hogy „büszkék vagyunk rá, hogy egy olyan emberrel bővült a DK közössége, aki szívén viseli hazánk természeti értékeinek sorsát.”

Kannibalizálás

A Párbeszéd szintén közleményben reagált Kocsis-Cake átlépésére. A párt elnöksége közölte, hogy „sajnálják” távozását, és hozzátették:

jelentős ellenérzéssel tekint minden olyan folyamatra, amely nem Magyarország jövőjének alakítására, hanem egymásra utalt közösségek kannibalizálására irányul.

Nyitókép: Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője azonnali kérdést tesz fel Orbán Viktor miniszterelnöknek az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. szeptember 21-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#dk#demokratikus koalíció#párbeszéd#kocsis-cake olivio

Címlapról ajánljuk