Belföld

Meghalt Kordás László, a DK országgyűlési képviselője

rtl.hurtl.hu

2023. január 31. 9:08

53 éves volt.

Honlapján közölte a Demokratikus Koalíció (DK), hogy 53 éves korában elhunyt Kordás László, a párt országgyűlési képviselője. A politikus a DK árnyékkormányában a bér- és munkaügyi miniszteri tisztséget töltötte be.

A párt azt írja róla, hogy egész élete összeforrt a munkások érdekképviseletével: már frissen végzett karosszéria-lakatosként a Vasas Szakszervezet tagja volt, munkája mellett járt a dolgozók gimnáziumába, majd közgazdász diplomát és energiagazdálkodási szakközgazdász szakképesítést szerzett.

2002-2004 között a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) alelnöke, 2004-től 2006-ig az első Gyurcsány-kormányban a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára, 2012-től a Közmunkás Szakszervezet főtitkára volt, és 2015-ben lett a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Erről a posztjáról 2021 szeptemberében mondott le, amikor a DK tagja lett.

A párt döbbenten áll a politikus halála előtt, aki hétfőn reggel még részt vett az árnyékkormány ülésén. A DK saját halottjának tekinti Kordás Lászlót.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

#Belföld#dk#meghalt#Kordás László

Címlapról ajánljuk