Belföld

Egy hónap alatt haza tudnám hozni az uniós pénzeket – mondja Dobrev Klára

rtl.hurtl.hu

2023. január 30. 19:30

Szerinte az Orbán-kormánynak fontosabb az európai pénzek ellopása, mint az, hogy a támogatások eljussanak a magyar vállalkozókhoz.

Nagyon fontos látni, hogy Magyarország számára továbbra sem veszett el a számára elkülönített pénz sem a helyreállítási alapból, sem a hétéves uniós költségvetésből

– mondta a DK árnyékkormányát vezető Dobrev Klára az atv.hu-nak, aki szerint ebből a pénzből azért nem láttunk egy fillért sem, mert az „Orbán-kormánynak fontosabb az európai pénzek ellopása, mint az, hogy a támogatások eljussanak a magyar vállalkozókhoz, az önkormányzatokhoz, a magyarok széles köréhez”.

A Bizottság által kért, valamint az Országgyűlés által már elfogadott jogszabályokkal kapcsolatban Dobrev azt mondta, hogy szerinte amit eddig elfogadtak, az sajnos komolytalan.

Pedig pontosan tudjuk, mit kell tenni. Ha az lenne a feladatom, hogy ezeket a pénzeket hazahozzam Magyarország számára, egy hónap alatt haza tudnám hozni. Az erre vonatkozó javaslatainkat be is nyújtottuk az Országgyűlésnek.

Arra a kérdésre, hogy a DK hogyan működik majd együtt a többi ellenzéki párttal 2024-ben vagy éppen '26-ban, Dobrev azt felelte, szerinte ugyanúgy, ahogy az elmúlt időszakban is, csak éppen jobban, eredményesebben. 

„Az ellenzéki pártok szépen megtanulták, hogy együtt kell működnünk, ugyanúgy, ahogy a 2019-es önkormányzati választás előtt is együttműködtünk. Ahogy teljesen természetes, hogy egy-egy futballcsapatban is létezik a játékosok között versengés a játéklehetőségért, a válogatottba kerülésért, de amikor kifutnak a pályára, akkor kötelező a csapatjáték. Ugyanez van nálunk is. Teljesen természetes, hogy versengünk egymással, de ez nem gyengíti, hanem erősíti az együttműködés sikerét” – magyarázta. 

Nyitókép: Szigetváry Zsolt / MTI

#Belföld#dobrev klára#dk#demokratikus koalíció#uniós pénzek#európai unió#eu#árnyékkormány

Címlapról ajánljuk