Belföld

Sokkot kapott Botka László, amikor megtudta, hogy Lázár János lesz minden nagyobb beruházás felelőse

rtl.hurtl.hu

2023. január 26. 7:29

A szegedi polgármester rendesen odaszólt a kormánynak.

„Sokkot kaptunk, amikor meghallottuk” –  idézi  a Szegeder Botka Lászlót, aki szerda este a szegedi városházán beszélt arról, mit érzett, amikor kiderült, Lázár János lehet minden nagyobb beruházás felelőse.

A portál beszámolója szerint a Közéleti Kávéház nevű rendezvényen a szegedi polgármester más témákat is érintett; a covid-járvánnyal kapcsolatban kijelentette például, hogy a kormány hatalmas felelősséget hárított a polgármesterekre.

Az önkormányzatok mozgásterének csökkentéséről megjegyezte: számos önkormányzati jogot elvettek a magyar városoktól.

Botka szerint, mivel már a háború kitörésekor magas volt a magyarországi infláció, ezért ostobaság „szankciós inflációnak” nevezni a pénzromlást. A polgármester szerint a kormány által Szegednek utalt 1,3 milliárd forint nem sokra lesz elég.

„Elvesznek 3 milliárd forintot és visszaadnak 1,3 milliárdot, és mérgesek, hogy nem köszönjük meg” – célzott a kormány által kiszabott szolidaritási adóra.

Az új törvényjavaslatról, amely szerint Lázár János Építési és Közlekedési Minisztériuma fog felügyelni minden beruházást, amelyet legalább 50%-ban EU-s vagy állami pénzből finanszíroznak, Botka azt mondta:

Sokkot kaptunk, amikor meghallottuk.

Nyitókép: Rosta Tibor / MTI

#Belföld#botka lászló#szeged#lázár jános

Címlapról ajánljuk