Belföld

Óriásplakátokon hirdeti a kormány, hogy a magyarok 97 százaléka az 1,358 millió ember

rtl.hurtl.hu

2023. január 24. 15:13

Megkezdték az ország teleszórását a „nemzeti konzultáció” eredményét hirdető plakátokkal

„A magyarok döntöttek: 97 % NEM a szankciókra” – ez áll az új kormányzati plakátokon, amik már megjelentek az országban. Nem tudni, hogy ez a plakátkampány mennyibe került, de mindenesetre biztosan megtoldja a „nemzeti konzultáció” költségeit, amire eddig több mint hétmilliárd forintot költöttek.

A konzultációt 1,4 millióan töltötték ki, az ő 97 százalékuk, tehát 1,358 millió ember válaszolt nemmel az irányított kérdésekre. Az Európai Bizottság később azt nyilatkozta: „tudomásul vettük a magyarországi konzultáció eredményét és a nagyon alacsony részvételt is”. (A részvételi számot is csak kormányzati közlésből tudjuk, azt soha senki nem ellenőrizte, ellenőrizheti.) 

Az Eurobarométer júniusi kutatása szerint akkor a magyarok 72 százaléka támogatta az EU gazdasági szankcióit, és csak 22 százalékuk ellenezte, ahogy arról mi is beszámoltunk.

Az új plakátokról már a közösségi médiában is jelentek meg képek:


A bizarr karácsonyi légkört teremtő bombás plakátokkal korábban hosszabb cikkben foglalkoztunk. Fotóesszében mutattuk meg meg a karácsony előtti napok paksi atomos, robottehenes, árstopos, kirúgott tanáros hangulatát, ami a főváros óriásplakátjaiból áradt.  A szakértő szerint nem valami vidító rájuk nézni, de átviszik az ingerküszöböt.

Nyitókép: Twitter

#Belföld#nemzeti konzultáció#szankció#eredmény#plakát

Címlapról ajánljuk