Belföld

Pankotai Lili pert indít volt iskolája ellen

rtl.hurtl.hu

2023. január 20. 8:24

A tanártüntetésen elmondott beszéde miatt ismertté vált diák közölte, nem személyes bosszúról van szó, hanem példát akar mutatni mindenkinek. 

Pert indított pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium ellen Pankotai Lili a TASZ-al közösen, mert szerinte a véleménynyilvánítása miatt megalázták – írta a Telex. Zeller Judit, a TASZ jogi szakértője a lapnak elmondta, Lili perének óriási a szimbolikus jelentősége.

Pankotai Lil a Telexnek kijelentette:

Én ezt figyelemfelhívásnak szánom, hogy a többi iskola, vezetőség, tankerület észrevegye, nem mindent engedhetnek meg maguknak, és a tetteiknek következményük van. Fel kell hívni a figyelmet arra, hogy az én generációmnak már nagyon nem pálya, ami folyik a közoktatásban.

Zeller Judit elmondása szerint a per tárgya az lesz, hogy megsértették Lili személyiségi jogait, és hozzátette:

A véleménynyilvánítást nem torolhatja meg az iskola.

Pankotai Lili nevét október 23-án ismerte meg az ország, miután slam poetry szókimondó műfajába illő, szókimondó beszédet mondott a parlamentnél tartott több tízezres tanártüntetésen. A félig vers, félig kiáltvány jellegű szövegben volt 8-9 trágár szó és kifejezés, ami hatalmas felzúdulást váltott ki, főként a kormánypárti politikusok és támogatóik közt, valamint a kormányhoz közeli médiában.


A tüntetés után Nyisztor Zsolt, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium igazgatója az iskola Facebook-oldalán a gimnázium nevében elhatárolódott közszereplést vállaló diákjától. A diáklány novemberben iskolát váltott és a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban (AKG) folytatta tanulmányait, miután pécsi iskolájában elmondása szerint pszichológiai hadviselést folytattak ellene.

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#pankotai lili#per#iskola#tanártüntetés#pedagógustüntetés

Címlapról ajánljuk