Belföld

Iskolát vált Pankotai Lili, a szókimondó felszólalása miatt támadott lány

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. november 14. 20:42

Az érettségi évében elhagyja a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumot az október 23-i tanártüntetésen elmondott beszéde miatt meghurcolt diáklány. 

Új iskolában folytatja utolsó gimnáziumi évét Pankotai Lili, értesült a Telex. A diáklány meg is erősítette a hírt a lapnak, bár azt nem árulta el, hogy a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumot elhagyva jövő hétfőn melyik gimnáziumban folytatja és fejezi be a tizenkettedik évfolyamot.

Pankotai Lili nevét október 23-án ismerte meg az ország, miután slam poetry szókimondó műfajába illő, szókimondó beszédet mondott a parlamentnél tartott több tízezres tanártüntetésen. A félig vers, félig kiáltvány jellegű szövegben volt 8-9 trágár szó és kifejezés, ami hatalmas felzúdulást váltott ki, főként a kormánypárti politikusok és támogatóik közt, valamint a kormányhoz közeli médiában.


A tüntetés után Nyisztor Zsolt, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium igazgatója az iskola Facebook-oldalán a gimnázium nevében elhatárolódott közszereplést vállaló diákjától.

„Intézményünk nevében kijelentem, hogy tiszteletben tartjuk a szabad véleménynyilvánítás jogát, ellenben elhatárolódunk tanulónk, Pankotai Lili 2022. október 23-i nyilvános felszólalásától. Messzemenően elutasítjuk annak minden, a keresztény értékekkel össze nem egyeztethető tartalmát és narratíváját” – írta az igazgató az azóta már eltávolított nyilvános bejegyzésben.

#Belföld#pankotai lili#slam poetry#pécs#gimnázium#október 23.#tanártüntetés#pedagógussztrájk

Címlapról ajánljuk