Belföld

Kocsis-Cake Olivio átigazolt a DK-hoz, a Párbeszéd kiadott egy nem túl boldog közleményt

rtl.hurtl.hu

2023. január 20. 14:43

A Párbeszéd egykori pártigazgatója szerint a jelenlegi hatalmat leváltani akaró választók is egyre inkább a DK-ban látják a kormányváltás legnagyobb esélyét.

„Folytatom azt a munkát, amit már országgyűlési képviselőként elkezdtem, de mostantól a DK közösségének tagjaként” – jelentette be nemrég a Facebookon Kocsis-Cake Olivio. 

A politikus szerint négy év alatt ellenzékből is szempárok tízezreit sikerült felnyitni olyan fontos területeken, mint a zöldpolitika és a klímavédelem, ugyanakkor a 2022-es választás legfontosabb tanulsága, hogy az ellenzéknek új stratégiára, szervezettebb működésre van szüksége. „Az azóta eltelt időszakban a DK bebizonyította, hogy képes új stratégiát adni, fegyelmezetten működni, alternatívát nyújtani az Orbán-rendszerrel szemben. A jelenlegi hatalmat leváltani akaró választók is egyre inkább a DK-ban látják a kormányváltás legnagyobb esélyét, ahogy én is. Az elkövetkező időszakban a DK közösségének tagjaként továbbra is azon dolgozom majd, hogy segítsem Magyarország zölddé válását, legfontosabb környezeti ügyeink széleskörűvé tételét” – tette hozzá. 

A Párbeszéd – amelynek Kocsis-Cake igazgatója is volt – közleményben reagált a politikus távozására és kannibalizálást emlegetett. Mint írták, a párt sajnálja Kocsis-Cake Olivio távozását, és jelentős ellenérzéssel tekint minden olyan folyamatra, amely nem Magyarország jövőjének alakítására, hanem egymásra utalt közösségek kannibalizálására irányul. 

Az Orbán-rezsimben tévedés azt a játékot játszani, amely kizárólag arról szól, hogy megmutassa: ki a legnagyobb kicsi. Ez történelmi hiba, sőt: bűn. Ebben a rendszerben a prioritás nem lehet más, mint az, hogy az ellenzéki politizálás szereplői – bármilyen formában is összefogva, de legalábbis egymást partnernek tekintve – új, érdemi ajánlatot kínáljanak a választópolgároknak az elnyomó, korrupt hatalommal szemben. 

A Párbeszéd hangsúlyozta, biztosak abban, hogy ez most nem a pozícióosztás időszaka, hanem a feladatoké és a munkáé.


Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#dk#párbeszéd#párt#politika#demokratikus koalíció#kocsis-cake olivio

Címlapról ajánljuk