Belföld

Az ukránokkal riogatás és az óvodai térdelő mosdók megjavítása után megnyerte a választást Iregszemcse polgármestere

rtl.hurtl.hu

2023. január 15. 20:28

Eseménydús kampány folyt az időközi választás előtt, a mosdókkal a középpontban.

Hat független jelölt közül Tóth Szabolcsot választották Iregszemcse polgármesterévé a vasárnap tartott időközi önkormányzati választáson, amelyet több mint ötven százalékos részvétellel rendeztek a Tolna vármegyei településen.

Az Országos Választási Iroda adatai szerint Tóth Szabolcs 434 szavazatot, a voksok 42,14 százalékát kapta, Süvegjártó Csabára 271-en, Kovács Ferencre 135-en, Nagy Rudolfra 118-an, Kemény Lászlóra 47-en, Városi Györgyre 25-en szavaztak.

A választáson a 2037 választásra jogosult közül 1043-an vettek részt, ami 51,2 százalékos részvételi arányt jelent. Tizenkét szavazat érvénytelen volt, egy szavazólapot bélyegző nélkül találtak egy urnában.

A 2660 lakosú községben képviselő-testületet is választottak, a hat mandátumért 18 jelölt indult. A választást azért rendezték, mert a korábbi képviselő-testület tavaly szeptember 28-án feloszlatta magát.

Tóth korábban egy levélben azzal riogatta a lakosokat: „Közel 40 fő Kelet-Ukrajnából származó személyt akartak elhelyezni Iregszemcsén, olyanokat, akik az angol wc-t sem ismerik. Erkölcsről szerintem ne beszéljünk, ami őket illeti”. Erről Tompos Márton, a Momentum szóvivője azt írta: elítéli azt „a primitív, bunkó, zsigeri félelmekre építő stílust, ami a magyar közbeszédben a kormánypropagandának, és a Bayer, Jeszenszky, Gajdics, Pilhál, Bencsik nevekkel fémjelzett uszító és gyűlöletkeltő megmondóembereknek köszönhetően vált elfogadottá”.

Korábban arról is írtunk: megjavította az alvállalkozó csütörtökön az iregszemcsei óvoda mosdóit, amiket olyan alacsonyra építettek eredetileg, hogy a gyerekek csak térdelve tudták őket használni. Tóth azt írta a lapnak, hogy a mosdókat egy elfogadott tervdokumentáció alapján építették, és ha idő előtt hozzányúltak volna, a felújított óvoda használatbavételi eljárását akasztotta volna meg.

A problémára a vasárnapi időközi választás előtt hívta fel a figyelmet Süvegjártó Csaba volt polgármester. A 480 milliós óvodában található problémáról azt írta: „Ezek a mai ovisok olyanok, mint Gulliver Lilliputban”.

Nyitókép: Süvegjártó Csaba / Facebook

#Belföld#iregszemcse#választás#wc#ukrán#óvoda#eredmény

Címlapról ajánljuk