Belföld

Angol wc-t nem ismerő kelet-ukránokkal riogat az időközi választás előtt az iregszemcsei polgármester

rtl.hurtl.hu

2023. január 13. 16:14

Vasárnap időközi választás lesz az extraalacsony óvodai mosdókról elhíresült Iregszemcsén, az újrázásra készülő polgármesterjelölt ukránozott egyet a kampánylevelében.

„Közel 40 fő Kelet-Ukrajnából származó személyt akartak elhelyezni Iregszemcsén, olyanokat, akik az angol wc-t sem ismerik. Erkölcsről szerintem ne beszéljünk, ami őket illeti” – olvasható abban a levélben, amit a Tompos Márton, a Momentum szóvivője tett közzé a Facebookon.


Tompos azt írta, hogy elítéli azt „a primitív, bunkó, zsigeri félelmekre építő stílust, ami a magyar közbeszédben a kormánypropagandának, és a Bayer, Jeszenszky, Gajdics, Pilhál, Bencsik nevekkel fémjelzett uszító és gyűlöletkeltő megmondóembereknek köszönhetően vált elfogadottá”.

A szóvivő által közzétett levél aláírójaként Tóth Szabolcs polgármester neve olvasható, aki újrázna a vasárnapi időközi választáson. Vele együtt összesen hatan indulnak a vezetői székért. A korábbi képviselőtestület szeptemberben oszlatta fel magát, mert nem tudtak dönteni az iregszemcsei víziközművagyon ingyenes átadásáról az államnak.

Iregszemcse pár napon belül már másodszor kerül be az országos hírekbe. Szerdán azzal sikerült címlapra jutnia a településnek, hogy a földön térdelve, guggolva kell kezet mosniuk az ovisoknak és bölcsiseknek, ugyanis olyan alacsonyra építették be azokat, hogy kényelmesen csak így tudnak tisztálkodni. Azóta ezt az alvállalkozó kijavította.

Tóth Szabolcs azzal magyarázta a lilliputi mosdókat, hogy a mosdókat egy elfogadott tervdokumentáció alapján építették, és ha idő előtt hozzányúltak volna, a felújított óvoda használatbavételi eljárását akasztotta volna meg.

Nyitókép: Iregszemcse. Fotó: Google Street View.

#Belföld#iregszemcse#időközi választás#önkormányzati választások#ukrajna#Tompos Márton#momentum

Címlapról ajánljuk