Belföld

Rohamtempóban, egy nappal a sajtóhírek után javították ki az iregszemcsei óvoda térdelő mosdóit

rtl.hurtl.hu

2023. január 12. 18:29

Most már nem kell térdelve kezet mosniuk az óvodásoknak.

Megjavította az alvállalkozó csütörtökön az iregszemcsei óvoda mosdóit, amiket olyan alacsonyra építettek eredetileg, hogy a gyerekek csak térdelve tudták őket használni, írja a Telex. Tóth Szabolcs polgármester azt írta a lapnak, hogy a mosdókat egy elfogadott tervdokumentáció alapján építették, és ha idő előtt hozzányúltak volna, a felújított óvoda használatbavételi eljárását akasztotta volna meg.

Most azért tudták megemelni a csészéket, mert az eljárás már lezárult. A problémára a vasárnapi időközi választás előtt közvetlenül hívta fel a figyelmet Süvegjártó Csaba volt polgármester. A 480 milliós óvodában található problémáról azt írta: „Ezek a mai ovisok olyanok, mint Gulliver Lilliputban”.

Tóth Szabolcs polgármester válaszában arról írt, hogy az óvodában lévő mosdókagylók magasságáról a tervdokumentáció rendelkezik. Az óvodáról készült terveket az előző önkormányzati ciklusban Süvegjártó Csaba polgármester és testülete fogadta el, így a részéről közzétett Facebook poszt számukra érthetetlen.

„A kivitelező az Unikorn-Épker Kft. volt, aki az elfogadott tervdokumentáció alapján végezte a kivitelezést. A kivitelezést a támogató hatóság részéről a Magyar Államkincstár ellenőrizte és nem emelt kifogást a mosdók magasságát illetően, hiszen azok az elfogadott tervekben és jogszabályban szereplő magasságban szerepelnek” – szögezte le a vezető.

Nyitókép: Süvegjártó Csaba / Facebook

#Belföld#iregszemcse#óvoda#mosdó#javítás#polgármester#választás#kampány

Címlapról ajánljuk