Belföld

Közröhej Tolnában: a földön térdelve, guggolva kell kezet mosniuk az óvodásoknak

rtl.hurtl.hu

2023. január 11. 11:39

A felelősséget senki nem akarja magára vállalni.

Kénytelenek a földön térdelve, guggolva kezet mosni az iregszemcsei ovisok és bölcsisek, ugyanis olyan alacsonyra építették be azokat számukra, hogy kényelmesen csak így tudnak tisztálkodni. A mosdók az óvodások magasságához képest térdmagasságban vannak, írta meg a Blikk.

A Tolna vármenyei településen 480 millió forintos támogatásból épült óvoda és minibölcsőde. A projekt még Süvegjártó Csaba polgármestersége idején indult el, majd utódja, Tóth Szabolcs adhatta át az iregszemcseieknek az intézményt, amely szeptember 1-jén nyitotta meg kapuit.

Vasárnap helyi időközi önkormányzati választások lesznek a településen, a volt városvezető Süvegjártó Csaba ezzel a szöveggel tett ki fotókat a Facebookra: 

Ezek a mai ovisok olyanok, mint Gulliver Lilliputban.

A képeken az látható, ahogy a kisgyermekek a mosdókagylók előtt ülve, térdepelve mossák a kezüket, illetve álló kisfiúk térdéig érnek fel a szaniterek. Süvegjártó Csabával a lap munkatársa nem tudott beszélni. A kivitelezést elnyert cég ügyvezetője sem reagált. 

Az Iregszemcsei Nefelejcs Óvoda, Mini Bölcsőde intézményvezetője, Teplán-Németh Tünde a lapnak elmondta: 

Nem egyszerű az életünk ezekkel a nagyon alacsonyra helyezett mosdókagylókkal.

Hozzátette: az építés megrendelője az önkormányzat volt, így az önkormányzat vette át a megépült ovit és bölcsit tavaly februárban, ekkor ő még nem volt vezető. Amint szembesültek a problémával, jelezték azt az önkormányzatnak, és ígéretet kaptak az átalakításra, ezért nem is nagyon örültek a Facebookra kikerült fotóknak.

Tóth Szabolcs, a jelenlegi polgármester válaszában arról írt, hogy az óvodában lévő mosdókagylók magasságáról a tervdokumentáció rendelkezik. Az óvodáról készült terveket az előző önkormányzati ciklusban Süvegjártó Csaba polgármester és testülete fogadta el, így a részéről közzétett Facebook poszt számukra érthetetlen. 

„A kivitelező az Unikorn-Épker Kft. volt, aki az elfogadott tervdokumentáció alapján végezte a kivitelezést. A kivitelezést a támogató hatóság részéről a Magyar Államkincstár ellenőrizte és nem emelt kifogást a mosdók magasságát illetően, hiszen azok az elfogadott tervekben és jogszabályban szereplő magasságban szerepelnek” – szögezte le a vezető.

Nyitókép: Süvegjártó Csaba / Facebook

#Belföld#iregszemcse#felújítás#óvoda

Címlapról ajánljuk