Belföld

Az ársapka eltörlése sem akadályozta meg a magyarokat, hogy autózzanak

rtl.hurtl.hu

2023. január 13. 14:35

Budapest útjain nem csökkent a forgalom az ársapka eltörlésével, sőt!

Nem hogy csökkent volna, kissé még emelkedett is a közúti járműforgalom a fővárosban az üzemanyagok hatósági árának december 6-i eltörlése után – közölte a Népszava kérdésére a Budapest Közút Zrt.

A Közút szerint december első két hetében a járművek száma két százalékkal volt magasabb, mint a megelőző két hétben, pedig akkor még végig olcsóbb, „árstopos” üzemanyagot lehetett tankolni. Ez még magyarázható lett volna az ünnepekkel, de éves összevetésben is nőtt a forgalom Budapest útjain az adott időszakban.

Mile Tibor, a Magyar Autóklub közlekedés biztonsági szakágának igazgatója azzal magyarázta ezt, hogy sokan ingáznak és nem tudják letenni az autójukat. Arról is beszélt a lapnak, hogy az infláció miatt magasabbra került az emberek fájdalomküszöbe, így megveszik a drága üzemanyagot is.

Nagy kérdés, mi lesz ha az ár elérné mondjuk a 800 forintot. Erről is beszélt a Reggeliben a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.


Nyitókép: Forgalom a karácsonyi ünnepi esti díszvilágításban, a fővárosi Erzsébet körúton. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

#Belföld#budapest#forgalom#ársapka#benzin#üzemanyag#dugó

Címlapról ajánljuk