Belföld

Újabb tanársztrájkot jelentett be a PDSZ

rtl.hurtl.hu

2023. január 8. 5:17

Január végére pedig meghirdették a szolidaritás napját.

A Tudásmenet után újabb sztrájkhéttel készül a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), adta hírül közleményében a szakszervezet. Azt írták: „A 21-i központi középiskolai felvételifelvételi utáni hétfőtől,  január 23-tól hét napig tartó országos sztrájknapokat hirdetünk”.

Hozzátették: tiszteletben tartják a szülők jogos elvárását, hogy a gyerekek ne szenvedjenek hátrányt a felkészülésben. A sztrájkhoz minden intézmény, közösség saját megoldásokkal tud csatlakozni. A 23-i sztrájkot legkésőbb január 16-án 16 óráig be kell jelenteni.

Ez az akció azzal záródik, hogy január 31-re , az egy évvel ezelőtt lebonyolított figyelmeztető sztrájk évfordulójára meghirdették a szolidaritás napját. Ennek részleteiről egyelőre nem írtak, de későbbre részletes tájékoztatást ígértek.

Korábban arról írtunk: véget ért a hatnapos Tudásmenet az oktatásért nevű akció, amelyben a résztvevők Miskolctól Budapestig 180 kilométert gyalogoltak, hogy felhívják a figyelmet az oktatás állapotára. A menet hétfő reggel a miskolci Herman Ottó Gimnáziumtól indult, és napi 30 kilométert tettek meg a résztvevők, köztük a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) több tagja.

Nyitókép: PDSZ / Facebook

#Belföld#tudásmenet#pdsz#sztrájk#pedagógus#szakszervezet#oktatás

Címlapról ajánljuk