Belföld

A vidéki tanárok is elégedetlenek, csak félnek

rtl.hurtl.hu

2023. január 6. 16:53

Sztrájkolnának, de nem mernek. 

Hétfőn indult el Miskolcról Budapestre a pedagógus szakszervezetek és a noÁr mozgalom vonulós demonstrációja. A résztvevők egyik célja volt, hogy helyi pedagógusokkal egyeztessenek. Ennek eredményeiről számolt be a Népszavának a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke és a tudásmenet egyik kezdeményezője, Totyik Tamás.

Elmondása szerint mindenhol szívesen fogadták őket a helyiek, gyakran megvendégelték őket, Aszódon pedig egy nagyobb tömeg is csatlakozott hozzájuk, egészen Gödöllőig kísérve őket.

A PSZ alelnökének elmondása szerint a vidéki településeken „nyoma sincs az elégedettségnek”, és a vidéki iskolákban dolgozó tanárok beszámolóit „elkeserítőnek” tartotta. 

Totyik Tamás a Népszavának kijelentette:

a vidéki iskolákban azért nem sztrájkolnak a tanárok, mert félnek. Egyrészt attól, hogy nem tudnak másik állást szerezni, másrészt attól, hogy a tankerületi központok bosszút állnak.

Totyik elmondása szerint Budapesten sokkal szabadabb az iskolai légkör. A vidéki igazgatók szinte mindenben próbálnak megfelelni a tankerületi központok elvárásainak.


Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#tanárok#pedagógusok#tanársztrájk#pedagógussztrájk#menet#tudásmenet

Címlapról ajánljuk